Vágólapra másolva!
Antoine Griezmann, az Atlético Madrid labdarúgója az Európa-liga döntőjében szerzett két gólja, valamint csapata 3-0-s győzelmét követően azt mondta, hogy tartozott ennyivel edzőjének, Diego Simeonénak.

A spanyolok francia kulcsembere az Olympique Marseille elleni sikert követően utalt arra, hogy két évvel ezelőtt, a Real Madrid ellen tizenegyespárbajban elbukott Bajnokok Ligája-fináléjában büntetőt hibázott a második félidőben.
"Ez volt az álmom, hogy a csapattársaimmal és Simeonéval megnyerjem a trófeát" - jelentette ki a 27 éves Griezmann. Hozzátette: nagyon sokat tanult az argentin szakembertől, akivel négy éve dolgoznak együtt.

- mondta a francia szélső, akinek nyári klubváltásáról - az FC Barcelona lenne a következő állomás - az elmúlt hetekben gyakran írt a spanyol sportsajtó.
Griezmann a lyoni döntő után azt mondta: nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy a jövőjéről beszéljen.

- fogalmazott.
Griezmann kifejtette, amikor 14 évesen elhagyta az otthonát, hogy a Real Sociedadban folytassa pályafutását, minden erejével a labdarúgásra összpontosított. "Volt részem örömben és szenvedésben, de nagyon boldog vagyok" - mondta a francia csatár, aki 2005-től kilenc éven át játszott a baszk együttes korosztályos, majd felnőtt csapatában.

Griezmann és a serleg Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Ez több mint egy trófea" - szögezte le Simeone. Az Atlético edzője szerint a győzelem visszaigazolása annak a következetes, elhivatott és sok munkának, amit az elmúlt években végeztek.
Az Atlético Madrid harmadszor (2010, 2012, 2018) nyerte meg a második számú európai kupasorozatot, s másodszor Simeone irányításával, akivel az elmúlt években kétszer (2014, 2016) kapott ki a BL-döntőben a Real Madridtól.

Rudi Garcia, a Marseille edzője azt nevezte együttese legnagyobb hiányosságának, hogy játékosai nem tudták kihasználni a gólhelyzeteiket. "Egy olyan csapat ellen, mint az Atlético, ezt nem lehet megtenni" - nyilatkozta az edző. Elmondta: ellenfelük a második félidőben egy sebességi fokozattal "feljebb kapcsolt", és megérdemelt győzelmet aratott.

Rudi Garcia szerint a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Simeone a döntő hajrájában küldte pályára Fernando Torrest, aki a szezon végén távozik a klubtól. A 34 éves támadó a madridiak saját nevelésű játékosa. Az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai és olaszországi kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza az Atléticóhoz, de már nem tudott stabilan maghatározó ember lenni.

- nyilatkozta spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok Torres, aki az El-trófea előtt "csak" egy másodosztályú bajnoki aranyérmet szerzett az Atléticóval. Elárulta: szerencsés labdarúgónak tartja magát, mert karrierje során sok mindent megnyert, de fiatal labdarúgóként arra vágyott a legjobban, hogy régi csapatával, az Atléticóval nyerjen trófeát.

Fernando Torres büszkén emelgeti az Európa-liga serlegét Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Torres szezon végi búcsújával kapcsolatban Simeone annyit jegyzett meg, hogy az utolsó bajnoki fordulóban az Eibart fogadják, és a támadónak hatalmas ünneplésben lesz része. Hozzátette: