Buffon bejelentette, a szezon végén távozik a Juventustól

Horizontal FOOTBALL BUST HEADSHOT JOY KISS HAND OVER MOUTH
(FILES) In this file photo taken on April 15, 2018 Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of the Italian Serie A football match between Juventus and Sampdoria at Allianz Stadium in Turin. Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon announced on May 17, 2018 that he will leave the Turin giants after 17 years. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Ahogy azt szerdán előrevetítettük, Gianluigi Buffon az olasz válogatott korábbi, a Juventus jelenlegi kapusa csütörtökön délelőtt Torinóban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szombati Hellas Verona elleni bajnoki lesz az utolsó mérkőzése a Juve mezében.

A 40 éves kapus csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy tizenhét idényt követően elhagyja a Juventust, és a Verona elleni hazai mérkőzésen utoljára áll a szakmai stáb rendelkezésére.

„Azt hiszem, a legjobb lezárása lesz egy csodálatos kalandnak” - utalt a szombati találkozóra a kapus. Azt viszont nem árulta el, hogy a döntés egyben pályafutása végét is jelenti-e,

mint elmondta, több ajánlatot is kapott, és vannak köztük megfontolásra érdemesek is.

Buffon elmondta, hogy nem alacsonyabb osztályú klubnál képzeli el a jövőjét.

"Nem olyan ember vagyok, aki szerint helyes, ha egy harmadik vagy negyedik ligás együttesből vonulok vissza. Versenyló vagyok, nem érezném jól magam egy ilyen helyzetben" - fogalmazott.

A világbajnok Buffon 26 trófeát nyert a Juventusszal, amellyel idén kilencedik - sorozatban hetedik - alkalommal lett bajnoki aranyérmes az élvonalban. A szurkolók és a klub számára különösen fontos volt, hogy akkor sem hagyta el a csapatot, amikor azt 2006-ban visszasorolták a másodosztályba.

A toszkánai Carrarában született Buffon 1995-től 2001-ig a Parma kapusa volt, amellyel 1999-ben Olasz Kupát, szuperkupát és UEFA-kupát is nyert. 2001-ben a kapusok között máig rekordnak számító 100 milliárd líráért, átszámítva 52 millió euróért került a Juventushoz.

Tutto bene! Forrás: AFP/Javier Soriano

Az olasz válogatottban 176 alkalommal szerepelt, amivel nemcsak olasz, de európai válogatottsági rekorder is (a világon csak hárman előzik meg), és 2006-ban természetesen tagja volt a világbajnok, 2012-ben pedig Eb-ezüstérmes olasz válogatottnak.