Társoldalunk:

Megválasztották a Spanyol Labdarúgó Szövetség új elnökét

2018.05.18. 07:31

Luis Rubialest választották a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökévé csütörtök este. A 40 éves sportvezető játékosként az Atlético Madrid utánpótlásában is megfordult. A hátvédnek a felnőtt mezőnyben - 2009-es visszavonulásáig - a Levante és az Alicante volt a legismertebb csapata. Később hét éven keresztül a spanyol labdarúgók szervezetét (AFE) irányította.

A voksoláson nyolcvan szavazatot kapott, ellenfele, Juan Luis Larrea, az RFEF korábbi kincstárnoka és ügyvezető elnöke csak 56-ot. Rubiales mandátuma a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól. Programja tartalmazza a szervezeti struktúra korszerűsítését és átláthatóbbá tételét.

Luis Rubialest választották a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökévéForrás: AFP/Carmelo Rubio

Tanulni fogok a múlt hibáiból, és mindent megteszek a szövetségért. Tettünk egy lépést a jövő felé, a változás megállíthatatlan" - közölte a jogi végzettségű elnök, aki a női futballt, a futsalt és a strandlabdarúgást egyaránt fejleszteni szeretné.

A szövetséget 29 éven keresztül vezető Ángel Maria Villart tavaly júliusban korrupciós vádak, hűtlen kezelés és okirathamisítás miatt őrizetbe vették, ezért decemberben eltávolították posztjáról.