Vágólapra másolva!
Egy unalmas kupadöntőt hozott össze a Chelsea és a Manchester United, a londoniak Hazard büntetőjével nyertek.

A Manchester United csapata rekordot jelentő, huszadik alkalommal szerepelt az FA-kupa döntőjében, ennyiszer korábban csak az Arsenal szerepelt Európa legrégebbi kupasorozatának döntőjében. Az Arsenal eddig 13, a United 12 alkalommal nyerte el a tórfeát.

Antonio Conte csapatában nem kapott helyet a spanyol Morata, így a Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rüdiger - Moses, Kanté, Fàbregas, Bakayoko, Alonso - Hazard - Giroud kezdőt küldte a pályára. A manchesterieknél csak a padon kezdett a sérült Lukaku, Mata és Martial is. Mourinho a De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Young - Matic, Herrera, Pogba - Lingard, Sánchez, Rashford tizenegyyel kezdett.

A meccset a Chelsea kezdte aktívabban, a 300. londoni meccsén szereplő Eden Hazard volt a főszereplő, akinek lövését David De Gea védte a 9. percben, majd a 22. percben Phil Jones mellett harcolt ki büntetőt a belga, amit ő maga végzett el, be is lőtte.

Az első félidő folytatásában a Unitednál volt többet a labda, de nagy helyzetet már nem láttunk.

Egy tizenegyes elég volt a kupasikerhez Forrás: AFP/Ian Kington

A második játékrészben nekiesett a Chelsea-nek a Mourinho-csapat, de a hatalmas fölény kevés helyzettel párosult. Rashfordnak akadtak lehetőségei, később Alexis talált a kapuba lesről.

A United támadott eközben kontrázhatott a Chelsea, Marcos Alonso hatalmas helyzetet hagyott ki, De Gea védte a lövését.

A 73. percben beállt Martial és Lukaku is, még magasabb tempóra kapcsolt a United, a legnagyobb helyzetet Pogba fejese jelentette, a francia egy szöglet után fejelhetett zavartalanul, de kaput sem talált.

A Chelsea nyolcadik FA-kupáját nyerte, Mourinho pedig első alkalommal kapott ki angliai kupadöntőben, a korábbi ötöt mind megnyerte. Ez egyben azt is jelenti, hogy Mourinho karrierje során először maradt trófea nélkül aktuális klubcsapatánál második szezonjában.