Az FA-kupával mentené meg az idényt az MU és a Chelsea is

Eden Hazard
Manchester United's French midfielder Paul Pogba (R) gestures to Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard as Hazard is substituted during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 25, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United és a Chelsea is azért száll harcba szombaton az angol labdarúgó FA-kupa döntőjében, hogy ne zárja trófea nélkül a mostani szezont.

A szombaton záruló idény mindkét együttes számára csalódást keltő: a Chelsea bajnoki címvédőként még a Bajnokok Ligája következő idényéről is lemaradt, mivel csak ötödik helyen végzett a Premier League-ben. Antonio Conte csapata a szezon elején elveszített angol Szuperkupa-döntő után a ligakupától az elődöntőben, a BL-től a nyolcaddöntőben búcsúzott. Előbbiben az Arsenal, utóbbiban a Barcelona ütötte el a továbbjutástól.

"Csak a magam nevében beszélhetek, de

hogy a következő idényben nem leszünk ott a Bajnokok Ligájában, de ha választanom kéne a folyamatos BL-szereplés és a címek megnyerése között, utóbbit választanám" - jelentette ki Gary Cahill, a londoniak csapatkapitánya.

A Chelsea edzőjéért is küzd: ha a csapat nem nyeri meg a kupadöntőt, szinte biztos, hogy Contét menesztik a kispadról.

A Manchester United és a Chelsea is azért száll harcba szombaton az angol labdarúgó FA-kupa döntőjében, hogy ne zárja trófea nélkül a mostani szezont Forrás: AFP/Oli Scarff

Az MU idénye sem alakult sokkal szebben: José Mourinho tanítványai előbb az európai Szuperkupa fináléban kaptak ki a Real Madridtól, majd - bár a bajnokságban 2013 óta először végeztek dobogós helyen - a ligakupától hamar búcsúztak, s a BL-ben a Sevilla elleni nyolcaddöntős kiesés egyértelműen a szezon mélypontja volt számukra.

"A bajnoki második hely és a

- jelentette ki a finálé előtt önkritikusan Phil Jones, aki Cahillhez hasonlóan ott van az angolok világbajnoki keretében.

A United-szurkolók számára fontos hír, hogy az április 29-én, az Arsenal elleni bajnokin megsérült

Romelu Lukaku minden bizonnyal játszhat a döntőn:

a belga csatár 50 találkozón elért 27 góljával toronymagasan a manchesteriek legjobb góllövője ebben a szezonban.

Amennyiben az MU megnyeri a világ legrégebbi labdarúgó-kupasorozatát, akkor utoléri az örökranglista élén 13 sikerrel álló Arsenalt.

A Chelsea története nyolcadik FA Kupa-diadalára készül.

FA-kupa, döntő:
szombat:
Chelsea-Manchester United, Wembley Stadion 18.15