Kíméletlen büntetést kapott az egykor legmagyarabb lengyel focicsapat

Lech Poznan v Legia Warsaw - Playoff Polish League fbl poland Lech Poznan legia SPORT EVENT may 2018 action Legia Warsaw Playoff Polish League
Polish police controls fans during Playoff Polish League football match between Lech Poznan and Legia Warsaw at Miejski Stadium in Poznan, Poland on May 20, 2018 (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szurkolói rendbontás miatt nyolc összecsapást zárt kapuk mögött kell megrendeznie a lengyel labdarúgó-bajnokságban szereplő Lech Poznan csapatának.

Az együttes fanatikusai a vasárnapi zárófordulóban a Legia Warszawa ellen a 77. percben, 2-0-s vendégvezetésnél előbb füstbombákat dobáltak a pályára, majd be is rohantak, így a játékvezető idő előtt beszüntette az összecsapást. A poznani szurkolók ezt követően is folytatták a randalírozást: súlyos károkat okoztak a stadionban, és a városban autókat gyújtottak fel.

A lengyel szövetség a találkozót 3-0-s megállapított végeredménnyel a Legiának adta, melynek köszönhetően a varsóiak megvédték bajnoki címüket.

A városvezetés hétfőn úgy ítélkezett, hogy a Lech következő nyolc hazai mérkőzése - öt bajnoki és három Európa Liga-találkozó - zárt kapus lesz.

A lengyel sajtó szerint a találkozót mintegy 1400 rendőr biztosította, közülük egy szenvedett sérülést, amikor megdobták egy kerítésdarabbal.

A végül 60 ponttal a harmadik, Európa-liga-indulást érő helyen záró Lech Poznan három éve még a magyar futballisták egyik legfőbb európai foglalkoztatója volt: 2015-ben egy időben volt a klub játékosa Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid.