Társoldalunk:

Hiába az ellenfél hülyesége, Bese Barnabásék nem tudták kiharcolni a feljutást

2018.05.21. 15:56

A magyar fociválogatott védőjét, Bese Barnabást is foglalkoztató Le Havre egy egészen drámai mérkőzésen maradt alul az Ajaccióval szemben a francia másodosztályú bajnokság (Ligue 2) utolsó, feljutásról döntő mérkőzésén.

A találkozót eredetileg pénteken rendezték volna, de akkor el kellett halasztani a mérkőzést, miután a korzikai csapat huligánjai megtámadták a Le Havre buszát, ami olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy el sem tudott jutni a stadionig.

Vasárnap este aztán már le tudták játszani a mérkőzést, ami igazi playoff-csatát hozott. A magyar válogatott védővel, Bese Barnabással a kezdőben felálló, az alapszakaszt a 4. helyen záró Le Havre végig egyenlő partnere volt a 38 forduló után őket egy hellyel megelőző, így a hazai pálya előnyét élvező Ajacciónak, így a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult.

A hosszabbításban járva, a 108. percben a hazaiak védője, Mathieu Coutadeur egy kivédekezett támadás után bevárta a játékvezetőt, majd egyszerűen mellkassal nekiugorva, fellökte. A bíró teljesen jogosan piros lapot adott a magáról megfeledkezett játékosnak, majd - érthetetlenül - tizenegyest ítélt a Le Havre javára. Játékvezető ellen elkövetett szabálytalanságért talán még sehol a világon nem ítéltek büntetőt a vétlen csapat javára...

A hazaiak első gólját szerző Jean-Philippe Mateta berúgta a büntetőt, azonban itt még nem volt vége a találkozónak, ugyanis a hosszabbításban beálló Mady Camara a ráadás ráadásában, a 120+5. percben kiegyenlített. Ekkor már mindkét csapatban csak nyolc mezőnyjátékos volt a pályán, miután a 114. percben egy tömegverekedés miatt a bíró három játékost kiállított - a verekedés a 11-est rúgó Mateta sportszerűtlen ünnepléséből robbant ki, az egyik piros lap nála is landolt.

A mérkőzést és a feljutást így végül tizenegyesek döntötték el, amiben a valamennyi kísérletüket értékesítő hazaiak voltak jobbak, akik 5-3-ra megnyerték a szétlövést, így a következő idényt az élvonalban kezdhetik.