Maffiakapcsolatokkal vádolnak korábbi Napoli-játékosokat

SSC Napoli v Udinese Calcio - Serie A Serie A TIM SSC Napoli Udinese Calcio Stadio San Paolo SPORT STADIUM Calcio Match - Sport General News Sports Pilka nozna Futbol Serie A Fussball italien foreignfootball Club Soccer Club Football FOOTBALL Italy champ
Pepe Reina of SSC Napoli during the Serie A TIM match between SSC Napoli and Udinese Calcio at Stadio San Paolo Naples Italy on 18 April 2018. (Photo Franco Romano/Nurphoto)
Vágólapra másolva!
A Napolitól távozó Pepe Reinát, valamint a klub korábbi labdarúgóit, Paolo Cannavarót és Salvatore Aronicát azzal vádolják, hogy kapcsolatban álltak a nápolyi székhelyű bűnszervezet, a Camorra néhány tagjával.

Az olasz szövetség (FIGC) hétfői közlése szerint olyan bizonyítékokat kaptak a rendőrségtől, melyek szerint a három labdarúgó különböző szívességeket tett a Camorra tagjainak, így például ingyen mérkőzésbelépőket szerzett nekik.

Pepe Reina (zöld mezben) rossz társaságba keveredett volna? Forrás: NurPhoto/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

A bizonyítékokhoz egy, a bűnszervezet tiltott tevékenységeit vizsgáló átfogó nyomozás során jutottak a hivatalos szervek. Az eset miatt Reinát beidézte meghallgatásra az FIGC fegyelmi bizottsága.

A spanyolok világbajnoki keretébe is beválogatott 35 éves kapus a 2013-14-es szezonban, valamint 2015-től mostanáig őrizte a Napoli hálóját, de a következő szezont már az AC Milanban kezdi. Paolo Cannavaro 2006 és 2014 között játszott a dél-olasz csapatban, míg Salvatore Aronica 2008 és 2013 között erősítette a nápolyiakat.