Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenaltól a bajnokság végén távozott francia edző a beIN Sports-nak adott hosszabb interjút, melyben elmondta, két-három alkalommal hívta őt a Real Madrid is, de ő inkább maradt az Arsenal menedzsere.

Wenger 22 évet töltött az Arsenal kispadján, mielőtt 2018 tavaszán bejelentette távozását. Wenger eredményei ugyan regnálása végére már nem érkeztek olyan ütemben, mint korábban, de volt időszak, amikor Európa egyik legelismertebb és legkeresettebb szakembere volt a francia.

Nem véletlen, hogy sokan bármit megtettek volna azért, hogy elédesgessék őt az Arsenaltól, mint ahogy tette azt Florentino Perez is, a Real Madrid elnöke, aki 2009-ben akarta megszerezni Wengert.

Arsene Wenger a szívére hallgatott Forrás: AFP/Ina Fassbender

„Amikor az Arsenal új stadiont épített, a bankok arra kértek, hogy öt évre kötelezzem el magam a csapattal, az első megkeresés beleesett ebbe az időszakba, így nem tehettem meg, hogy elmegyek, nem akartam ártani a klubnak.

de úgy éreztem, nagyon érzékenyen érintette volna az Arsenalt, ha akkor váltok. Mindenkit izgat, hogy a Real Madrid edzője legyen, de végül nemet mondtam. Annyi klub keresett, hogy sokan el sem hinnék, de végül mindig maradtam" – mondta Wenger.

Wengert kereste a Barcelona és a Bayern München is, de nem titok, hogy az angol válogatottól konkrét ajánlatot is kapott.

„Az angol válogatott két-három alkalommal biztosan megkeresett, de akkoriban sokkal jobban éreztem magam egy napi munkát igénylő feladattal" – mondta Wenger.

A 68 éves szakember ma már talán vállalna szövetségi kapitányi munkát, de egyelőre ő sem tudja, merre veszi majd az irányt.