Társoldalunk:

Seedorf sem segített, nem maradhat a Depornál

2018.05.23. 13:16

Nem hosszabbítja meg Clarence Seedorf vezetőedző június végéig szóló szerződését a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata, miután az együttes kiesett a spanyol élvonalból.

A klub közleményében Tino Fernández elnök kiemelte, hogy a döntésről személyesen tájékoztatta a holland edzőt, aki "professzionális munkát végzett a csapattal". A klubvezető azt is elmondta Seedorfnak, hogy céljuk a feljutás lesz, és ehhez a következő szezonban olyan szakemberre van szüksége a Depornak, akinek a spanyol másodosztályt illetően van tapasztalata.

Rövidre sikerült Seedorf spanyol kalandjaForrás: DPPI/Ugs Vision

A 42 éves holland szakember február elején vette át a Depor szakmai munkájának irányítását, a csapat addig 22 bajnoki mérkőzésen 17 pontot gyűjtött, és kieső helyen állt a tabellán. Már Seedorffal a kispadon a hátralévő 16 bajnoki találkozón 12 pontot szerzett az együttes, amely a 18. pozícióban végzett, és 14 ponttal maradt el a már bennmaradó Leganéstől.

A 87-szeres holland válogatott Seedorf játékos-pályafutása során számos európai élcsapatban szerepelt, és ő az egyetlen, aki három különböző együttessel is - Ajax Amsterdam (1995), Real Madrid (1998), AC Milan (2003, 2007) - Bajnokok Ligáját nyert. Edzőként 2014-ben, az AC Milannál debütált, de néhány hónap után távozott. Később, 2016-ban Kínában dolgozott egy rövid ideig.