Társoldalunk:

37 évesen visszavonul a kétszeres NB I-es gólkirály

2018.05.25. 20:15

A Merkantil Bank Liga NB II ötödik helyén álló Nyíregyháza Spartacus a hivatalos honlapján tudatta, hogy a korábbi kétszeres NB I-es gólkirály, a 37 éves Bajzát Péter a szezon végén befejezi profi pályafutását.

Bajzát Péter több mint háromszáz tétmeccsel és közel kétszáz góllal a háta mögött akasztja szögre a futballcipőjét.

Kettős érzések vannak bennem, mert furcsa, hogy a vasárnapi lehet az utolsó meccsem. Annak viszont örülök, hogy Nyíregyházán fejezem be pályafutásomat, nagyon szép emlékek kötnek a városhoz, a csapathoz. De mostantól a futball utáni életre kell koncentrálnom, nem szeretnék elszakadni a focitól, de még nem tudom, mit hoz a jövő - nyilatkozta a 37 éves támadó a Nyíregyháza Spartacus honlapjának.

Bajzát Péter a szezon végén befejezi aktív pályafutásátForrás: nyiregyhazaspartacus.hu

Sok olyan dolog van, amire visszatekintve büszke vagyok. Még a Debrecen játékosaként a Magyar Kupa döntőjében fiatalként lőttem két gólt, azzal nyertünk, és engem választottak a finálé legjobbjának. Az NB I-ben és az NB II-ben is kétszer-kétszer voltam gólkirály, Pécsen volt olyan meccsem, melyen öt gólt szereztem. És persze ott van a Szparival elért bajnoki cím 2014-ben, amikor feljutottunk az élvonalba. Hiányérzetem nincs, talán jó lett volna kicsit többet játszani külföldön, de örülök, hogy egy sikeres pályafutás van mögöttem - mondta Bajzát Péter, aki a Győri ETO színeiben a 2006/2007-es és a 2008/2009-ben is gólkirály volt az élvonalban.

Bajzát Péter az élvonalból érkezve a 2010/2011-es idényben 25 meccsen 25 gólt lőtt a Szpariban, majd egy pécsi kitérő után 13 bajnokin 13 alkalommal volt eredményes. A 2013/2014-es idényben 32 mérkőzésen volt kezdő és 28 gólig jutott. Egy mezőkövesdi és egy soroksári idény után nyáron visszatért Nyíregyházára, de sajnos sérülése miatt keveset játszhatott. Összesen 72 gólt szerzett a Nyíregyháza Spartacus színeiben.