Társoldalunk:

Hivatalossá vált, jön a téli szünet a Premier League-ben

2018.06.08. 13:43

Hivatalossá vált, hogy a 2019/20-as szezontól bevezetnek egy kéthetes téli szünetet az angol élvonalban, a Premier League-ben.

Az Angol Labdarúgó-szövetség úgy vélekedett, hogy ez a pillanat nagyon fontos az angol labdarúgás számára. Az FA ügyvezetője, Martin Glenn szerint nagyon zsúfolt a versenynaptár, így mindenki összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy eljussanak idáig. Hozzátette, hogy a szünet jót tehet a játékosoknak – írja a BBC. 

Angliában is jön a téli szünetForrás: AFP/Paul Ellis

A kéthetes szünetre februárban kerül majd sor, így nem fogja érinteni az ünnepi időszakot, azaz karácsonykor és újévkor továbbra is lesznek mérkőzések. Ugyanakkor nem jelenti azt, hogy leállna a bajnokság. A februári szünet úgy zajlik majd, hogy az erre az időszakra eső két hétvégén tíz-tíz helyett csak öt-öt mérkőzést rendeznek, ezzel a sűrű karácsonyi időszakot és évkezdetet követően kéthetes pihenőt biztosítanának a játékosoknak.

A friss döntés része, hogy az FA Kupa ötödik fordulójának mérkőzéseit hét közben rendezik, és ebben a szakaszban nem lesznek újrajátszások, helyettük hosszabbítással, illetve tizenegyesekkel dőlnek el a párharcok.