Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid csatára, a francia válogatottal az ausztrálok elleni vb-meccsre készülő Antoine Griezmann sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerződést hosszabbít, és marad a csapatnál.

Tavaly nyáron a Manchester United vitte volna, azóta pedig a Barcelona élénk érdeklődéséről lehetett hallani. Az ügyben megszólalt többek között Lionel Messi is, aki örült volna, ha a francia Barcelonába igazol. Griezmann megígérte, hogy még a világbajnokság előtt dönt a sorsáról, és tartotta is a szavát.

Antoine Griezmann nem búcsúzik Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Diego Simeone vezetőedző és szinte minden játékos, valamint a stábtagok is győzködték Griezmannt a maradásról, A hírek szerint Griezmann lesz az Atlético Madrid legjobban fizetett játékosa, nem mellesleg pedig az esetleges új igazolásoknak is jó üzenet lehet, hogy sikerült megtartani a klub legnagyobb értékét, pedig a Barcelona - a Mundo Deportivo értesülései szerint - megadta volna érte a 100 millió eurót.

Griezmann a fentiek ellenére is inkább a szívére hallgatott, és egy megható videóban tett már-már hűségesküt az Atlétinek. A LeBron James 2010-es, Clevelandből Miamiba szerződését felvezető The Decision (A döntés) című videóból ihletet merítő, és részben a játékos házában játszódó La Decisión legfontosabb, mondhatni tételmondata így szól: „Ez a házam, ez a csapatom, és ők a szurkolóim.”

Griezmann még hozzátette, a jövőben is komoly tervei vannak az Atléticóban, amellyel nyert már spanyol Szuperkupát és Európa-ligát, ugyanakkor elbukott egy Bajnokok Ligája-döntőt.

Griezmann nyugodtan készülhet tovább a francia válogatottal a világbajnokságra, az első meccsük szombaton délben lesz Ausztrália ellen.