A Palermo nem jutott vissza a Serie A-ba

US Citta di Palermo v Frosinone Calcio - Serie B Playoff Final FBL ita serieb US Citta di Palermo SPORT EVENT Frosinone Calcio Serie B Playoff Final
Antonino La Gumina of Palermo in action during the serie B playoff match final between US Citta di Palermo and Frosinone Calcio at Stadio Renzo Barbera on June 13, 2018 in Palermo, Italy. (Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Frosinone labdarúgócsapata története során másodszor szerepel majd az olasz élvonalban, miután a feljutásért vívott rájátszás döntőjében összesítésben 3-2-vel a Palermo fölé kerekedett.

A szicíliaiaknak is megvoltak a helyzeteik, gólt azonban a hazaiak szereztek, méghozzá Raffaele Maiello révén, aki az 52. percben irgalmatlanul kilőtte a bal felső sarkot. A Palermo egyenlíthetett volna, ha a hajrában a játékvezető megadja a tizenhatos vonalán történt buktatásért a jogos tizenegyest, azonban csak szabadrúgást ítélt, amiből nem lett helyzet, sőt, egy labdaszerzés után a 90+6. percben Camillo Ciano eldöntötte a mérkőzést és a feljutás kérdését is.

A Frosinone a Serie A 2015/16-os idényében 31 ponttal a 19. helyen végzett, így egy év után búcsúzott az élvonaltól, ahová két év után került vissza.

A Palermo magyar labdarúgóját, Balogh Norbertet a cserék közé jelölték a szombati visszavágón, amelyet a Frosinone 2-0-ra nyert meg.

Eredmény, rájátszás a feljutásért, döntő, visszavágó:
Frosinone-Palermo 2-0 (0-0)
Feljutott: a Frosinone 3-2-es összesítéssel.