Távozik az Arsenal emblematikus alakja, német válogatott kapus érkezik

World Cup 2018 - training camp of the German team Sports soccer WORLD CUP national team FOOTBALL TRAINING
29 May 2018, Germany, Eppan: soccer, German national soccer team, training camp in preparation for the World Cup 2018. Germany's goalkeeper Bernd Leno in action. Photo: Christian Charisius/dpa
Vágólapra másolva!
Egyszerre örülhetnek és szomorkodhatnak az Arsenal-drukkerek. Miután a klub bejelentette a német válogatott kapus, Bernd Leno szerződtetését, Jack Wilshere közölte, hogy nem hosszabbít a csapattal, nyáron lejár a szerződése, utána elhagyja az Arsenalt.

Bernd Leno a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen csapatától érkezik az Arsenalhoz. Leno hatszor szerepelt a német válogatottban. A 26 éves kapus sajtóhírek szerint öt évre ír alá.

Leno több mint 300 mérkőzésen védett már a Bayer Leverkusenben, tagja volt a német válogatott világbajnokságra készülő keretének, de az utazó csapatba végül nem került be.

Leno híres tizenegyesölő, aBundesligában már kilenc büntetőt fogott, ezzel vezeti az éppen aktuális rangsort.

Szintén az észak-londoni csapathoz kapcsolódik, hogy a 34-szeres angol válogatott Jack Wilshere bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését, így 17 év után távozik.

A sajátnevelésű középpályás az Arsenal történetének legfiatalabb játékosa, aki debütált az angol bajnokságban. Mindösszesen 16 éves és 256 napos volt, amikor Arséne Wenger 2008. szeptember 13-án pályára küldte a Blackburn Rovers elleni bajnoki mérkőzésen.

Jack Wilshere (@jackwilshere) által megosztott bejegyzés,

Az óriási tehetségnek tartott Wilshere a gyakori sérülései miatt nem futotta be azt az álomkarriert, amit jósoltak neki. A 26 éves játékos 198 mérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, 14 gólt szerzett és 30 gólpasszt kiosztott.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki megérti azt, hogy életem és karrierem ezen szakaszában folyamatosan az első csapatban kell játszanom, és a Mr. Emeryvel való találkozás után úgy éreztem, ez nagyon nehéz lenne számomra az Arsenalnál" – írta Jack Wilshere az közösségi oldalán.

Egyelőre nem tudni hol folytatja, de az utóbbi hetekben az Evertont, a Juventust és a Manchester Cityt emlegették a lehetséges kérői között.