Dzsudzsák Balázs elhagyja az al-Vahda csapatát

fbl Vertical
Duhail's forward Adel Bader (R) vies for the ball with Al-Wahda's midfielder Balazs Dzsudzsak (L) during their AFC Champions League match between Qatar's Al-Duhail and Emirates' Al-Wahda at the Abdullah bin Khalifa Stadium in Doha on April 17, 2018. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában szereplő al-Vahda futballcsapata közösségi oldalán tudatta, hogy elhagyta a klubot a magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs.

Dzsudzsák szerződése 2018. június 30-án járt le a közel-keleti csapatnál, és miután nem hosszabbítottak a felek, a játékos szabadon igazolhatóvá vált, egyszersmind el is hagyta az arab csapatot, amelyet 2016 nyara óta erősített.

A magyar válogatott kapitányának a második szezonja volt a sikeresebb: 19 bajnokin hat-hat góllal és gólpasszal zárt, az al-Vahda pedig ezüstérmes lett a bajnokságban. Emellett a csapat előbb januárban a Szuperkupát (a 2-0-s sikerből Dzsudzsák egy góllal vette ki a részét), majd márciusban a Ligakupát is megnyerte.

"Itthon még nem beszéltem senkivel, de jelen pillanatban nem tervezem, hogy hazajövök, ameddig lehet, külföldön szeretném folytatni a pályafutásomat" – mondta egy hónappal ezelőtt a Rádió 1-nek Dzsudzsák Balázs, akit a Nemzeti Sport információi szerint Georges Leekens, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya a török Trabzonspor figyelmébe ajánlott.

Dzsudzsáknak van törökországi tapasztalata: a 2015-16-os szezont a Bursaspornál töltötte, ahol 23 bajnokin háromszor volt eredményes, de nem érezte jól magát az országban, és inkább az al-Vahdához igazolt.