Társoldalunk:

Zöld-fehérbe öltözött az U20-as focivébé magyar gólkirálya

2018.07.03. 18:31

A Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Dunaszerdahelyi AC magyar támadóját, Mervó Bencét.

A 23 éves támadó a 9-es mezt fogja viselni új csapatában.

„Azzal a feladattal bíztak meg a klub és a város vezetői, hogy ez a nagy hagyományú klub megint az ország egyik legerősebb focicsapatát adja. Nem csak az NB I a cél, hanem az is, hogy ott újra gyökeret verjen a csapat. Ehhez pedig kell néhány erős igazolás – nyilatkozta a klub frissen kinevezett vezetőedzője, Mészöly Géza.

Mervó Bence a DAC-ot hagyta ott az NB II-es ETO-értForrás: eto.hu

„Ezért hoztuk el a DAC-tól Bencét - akit bevallom, pár éve szerettem volna már leigazolni, de akkor ez nem valósult meg. Nagy versenyben sikerült, mivel több külföldi klub szerette volna Bencét. Ők is tudják, hogy az egyik legtehetségesebb fiatal magyar csatár. Nekünk meg kellett kötnünk azt a kompromisszumot, hogy nem állunk Bence elé, ha kap egy nagy lehetőséget, de erről pedig azt gondolom, hogy ez az ő fejlődését szolgálja. Bence biztosan játszani fog még nagy európai csapatban, addig pedig hatalmas szó számunkra, hogy a pár éve még U20-as világbajnokságon gólkirály játékos újra Győrben játszik" – tette hozzá az ETO FC Győr vezetőedzője.

Mervó Bence elmondása szerint több ajánlat közül is válogathatott, de azért az ETO-ét fogadta el, mert elhivatott, célokkal rendelkező közösségben tudja maga is a legjobbját adni.

„Nekem a Győr a magyar csapatom, Győr az én hazám. Mészöly Gézának köszönöm, hogy megküzdött értem. Én is meg fogok küzdeni a klubbért" – mondta a frissen igazolt támadó.