A Dudelange ijesztgetett, de megvan a Vidi BL-továbbjutása

Danko Lazovic, Vidi, BL
A gólszerző Danko Lazovic, a féhérvári csapat játékosa örül a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában játszott Vidi FC és a luxemburgi F91 Dudelange visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában
Vágólapra másolva!
A MOL Vidi FC 2-1-re legyőzte a luxemburgi F91 Dudelange csapatát a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának visszavágó mérkőzésén, ezzel továbbjutott a második körbe, ahol a bolgár Ludogorec lesz az ellenfele.

A magyar bajnok MOL Vidi FC Luxemburgban döntetlent játszott a Dudelange-zsal a Bajnokok Ligájában, Marko Nikolics vezetőedző az első mérkőzéshez képest jobb játékot remélt csapatától a visszavágón.

Záporoztak a Huszti-beadások a Dudelange ellen Forrás: MOL Vidi FC

A Vidi játékosai már az első percben nekiestek a luxemburgi csapatnak. Huszti Szabolcs szöglete után Juhász Roland kis híján a kapuba fejelt. Tíz perccel később a Dudelange is veszélyeztetett. Tom Schnell szabadrúgása élesen csapódott a Vidi kapuja elé, az érkező Marc-André Kruska pedig csak centikkel maradt le a labdáról.

A 18. percben a második zicceréből megszerezte a vezetést a Videoton.

Huszti ment el a bal oldalon, a középre tekert labdája Loic Negót találta meg, a francia jobbhátvéd 10 méterről kapura lőtt, Jonathan Joubert elsőre hárított, de a kipattanóra érkező Danko Lazovic kilenc méterről a jobb alsó sarokba passzolt (1-0).

A folytatásban a két csapat főleg a mezőnyben gyűrte egymást, igazán komoly helyzet a hajráig nem alakult ki, ekkora azonban egyenlíthetett volna a Dudelange. A 38. percben Dominik Stolz húzott el a jobb oldalon, a középre tekert labdája elszállt a menteni igyekvő Fiola Attila előtt, a hosszú oldalon Clément Couturier érkezett, aki hét méterről szerencsére kapu mellé lőtt.

A második félidőt ismét a Vidi kezdte aktívabban.

A 46. percben Huszti bal oldali beadása után a gólszerző Lazovic fejelt nyolc méterről, de a kísérlete a kapu fölé szállt. Egy perccel később ismét Huszti tekert középre, ezúttal Juhász érkezett, de kilenc méterről ő is fölé fejelt.

Az 54. percben a semmiből egyenlített a Dudelange. Anel Hadzicot szerelték érdekes körülmények között, Couturier indult el a kontrával, passzát azonban Vinícius lefülelte, de a labda visszakerült a franciához, aki 15 méterről védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba (1-1).

Az 58.percben biztossá vált, hogy nem lehet hosszabbítás, ugyanis újra előnybe került a Vidi.

Marko Scsepovics és Danko Lazovic öröme a Vidi második gólja után Forrás: vidi.hu

A gólszerző Lazovic bal oldali beadására az első gólban is főszerepet játszó Nego érkezett a hosszú oldalon, dropból a léc alá belsőzött, úgy tűnt, a labda a kapufáról a gólvonal mögé pattant, de biztos, ami biztos alapon Marko Scsepovics közvetlen közelről a hálóba sodorta a labdát (2-1).

A második gól lendületet adott a Vidinek, a folytatásban szép támadásokat láthatott a felcsúti Pancho Aréna közönsége. A 75. percben Marko Nikolics csapata lezárhatta volna a továbbjutás kérdését. Egy szépen megkomponált kontratámadás végén Fiola Attila tekert középre, a lendületből érkező Boban Nikolov hat méterről fejelhetett, de az utolsó pillanatban Edisson Jordanov beleállt a labdába.

A luxemburgi Dudelange játékosai nem adták könnyen a Vidi továbbjutását Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A 82. percben újabb székesfehérvári lehetőség maradt ki.

A piros-kékek létszámfölényben vezették a labdát a kinyíló luxemburgi védelemre, azonban Lazovic utolsó passza hosszú lett Negónak, így odalett a három, az egyes ziccer.

Az utolsó percekben a Dudelange még indított egy végső rohamot, és kis híján kiharcolta a továbbjutást. A 92. percben Edisson Jordanov bombáját Kovácsik Ádám tolta ki a bal felső sarokból, egy perccel később pedig kapufára tornázta Nicolas Perez távoli bombáját.

Az utolsó pillanatokban még a magáról megfeledkező Bryan Mélisse páros lábbal beleszállt Pátkai Mátéba, így a luxemburgiak emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

Marko Nikolics csapata 3-2-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójába, ahol a bolgár Ludogoreccel találkozik.

„Fásultan kezdtünk, minden párharcot elvesztettünk.

A második félidőben nem sikerült feljavulnunk, próbáltunk szerkezetet váltani. Sok helyzetük nem volt, de a végén azért a szerencse is kellett a továbbjutásunkhoz" – nyilatkozta a lefújás után a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám.

Marko Nikolics és Kovácsik Ádám sem volt elégedett a Vidi teljesítményével Forrás: vidi.hu

Lehet, hogy még hat európai kupameccs vár ránk, mindenképpen javulnunk kell. Mindenki azt hitte, hogy könnyedén továbbjutunk, de a mai labdarúgásban már kicsik a különbségek. Mentálisan javulnunk kell, de talán segít, hogy Bulgáriában a Ludogorec ellen nem mi leszünk az esélyesek" – értékelt a MOL Vidi FC edzője, a szerb Marko Nikolics.

1. félidő
42Danel Sinani
36Tom Schnell
26Attila Fiola
22Máté Pátkai
18Danko Lazovic
18
1
2. félidő
95
93Bryan Melisse
90Bryan Melisse
89Marko Scepovic
89Marko Scepovic
88József Varga
84Danko Lazovic
84Danko Lazovic
83Marc-Andre Kruska
83Marc-Andre Kruska
76Danel Sinani
76Danel Sinani
70Dominik Stolz
69Dominik Stolz
58Loic Nego
58
54
54Clement Couturier
46
46
Összeállítások
Fehérvár FC4-3-3
F91 Dudelange4-4-2
Football Pálya
74
Ádám
Kovácsik
5
Attila
Fiola
23
Roland
Juhász
3
22
11
Loic
Nego
8
Anel
Hadzic
17
Máté
Pátkai
7
Danko
Lazovic
44
Marko
Scepovic
12
Tomas
Tujvel
1
Jonathan
Joubert
24
Edisson
Jordanov
5
Tom
Schnell
26
Jerry
Prempeh
27
Bryan
Melisse
9
Danel
Sinani
22
6
Marc-Andre
Kruska
14
Clement
Couturier
77
David
Turpel
10
Dominik
Stolz

Fehérvár FC

Kezdők
74Ádám Kovácsik
5Attila Fiola
26
23Roland Juhász
3Vinicius
22Stopira
11Loic Nego
58
8Anel Hadzic
17Máté Pátkai
22
7Danko Lazovic
84
84
18
44Marko Scepovic
89
89
12Tomas Tujvel
10István Kovács
14Stefan Scepovic
19Boban Nikolov
25Krisztián Tamás
33József Varga
88
70Bence Sós
Cserék

F91 Dudelange

Kezdők
1Jonathan Joubert
24Edisson Jordanov
5Tom Schnell
36
26Jerry Prempeh
27Bryan Melisse
93
90
9Danel Sinani
76
76
42
22Stelvio
6Marc-Andre Kruska
83
83
14Clement Couturier
54
77David Turpel
10Dominik Stolz
70
69
33Joe Frising
2Clayton
7Sanel Ibrahimovic
8Mario Pokar
25Edis Agovic
28Nicolas Perez
95Jordann Yeye
Cserék