Többé nem lesz megmondóember minden idők legjobb PL-játékosa

Thierry Henry, SkySports
Thierry Henry SkySports szakértőjeként dolgozott az utóbbi években
Vágólapra másolva!
Thierry Henry, aki a belga labdarúgó-válogatott segédedzőjeként bronzérmes lett az oroszországi világbajnokságon, feladta főállását az angol SkySports csatornánál, ahol az utóbbi három évben dolgozott. A világ- és Európa-bajnok támadó a jövőben edzőként szeretne dolgozni, ezért most egy időre háttérbe szorítja a televíziózást.

Thierry Henry 2014 decemberében hagyott fel az aktív labdarúgással, majd a SkySports televíziós csatorna szakkommentátora lett, és ezzel egy időben az Arsenal utánpótláscsapatánál kezdett dolgozni.

2016-ban azonban távozott korábbi sikerei helyszínéről, ugyanis Arséne Wenger szerint a szakértői munkája miatt nem tudott teljes egészében az Arsenal U18-as csapatára koncentrálni, így választás elé állította. Henry így maradt a Sky Sportsnál, és mellette Roberto Martínez másodedzője lett a belga válogatott mellett.

Thierry Henry és Jamie Carragher remek párost alkottak a képernyőn Forrás: DPPI/Kieran Mcmanus

A 40 éves Henry az utóbbi három és fél évben remek elemzésekkel emelte a televíziós közvetítések színvonalát, és olyan klasszisokkal készített interjúkat, mint Harry Kane, Alexis Sánchez, vagy Paul Pogba.

– mondta Barney Francis, a SkySports ügyvezető igazgatója.

Thierry Henry több mint nyolc évet futballozott az Arsenalban. 373 mérkőzésen 227 gólt szerzett és kiosztott 79 gólpasszt is. Az észak-londoni klubbal kétszer nyert bajnokságot, háromszor FA-kupát, és négyszer lett gólkirály a Premier League-ben.