Társoldalunk:

Pires szerint már megvan az Arsenal legjobb nyári igazolása

2018.07.18. 10:37

Az Arsenal legjobb nyári igazolása a spanyol vezetőedző, Unai Emery - véli Robert Pires, az angol labdarúgócsapat korábbi játékosa.

Az észak-londoni klub májusban nevezte ki a 22 év után távozó Arsene Wenger utódjaként Emeryt, aki korábban a Sevillával és a Paris Saint-Germainnel ért el sikereket. A 46 éves tréner azóta már öt új játékost is szerződtetett.

Robert Pires szerint Emery a nyár igazolásaForrás: AFP/Franck Fife

"Bízom az újakban, de számomra a legjobb igazolás Unai Emery, a menedzser. - nyilatkozott a Sky Sports Newsnak a francia Pires, aki 2000 és 2006 között szerepelt az Arsenalban. - Nyert Spanyolországban, nyert Franciaországban. Nagyon tapasztalt, és remélem - a klub és az ő érdekében is -, hogy itt is sikeres lesz."

Emeryvel múlt szombaton játszotta első meccsét az Arsenal, amely 8-0-ra verte az ötödosztályú Boreham Wood együttesét. Később persze ennél erősebb ellenfelek várnak majd a gárdára, a jövő héten például, a szingapúri felkészülési tornán az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain.

Emery feladata az lesz, hogy minden fronton javítson a csapat eredményességén. Az Arsenal az előző idényben mindössze hatodik lett a Premier League-ben, elődöntőt játszott az Európa Ligában, az FA Kupából pedig már a harmadik fordulóban kiesett.