Négy évtized után először igazolt angol focista Iránba

Harry Forrester Horizontal
Brentford's Harry Forrester (C) runs with the ball against Chelsea during the FA Cup fourth round football match between Brentford and Chelsea at Griffin Park in west London on January 27, 2013. The game ended in a 2-2 draw. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A 27 éves Harry Forrester lett az első angol futballista, aki 1979, azaz iráni iszlám forradalom óta a közel-keleti ország bajnokságába igazolt. 

A korábbi korosztályos válogatott támadó középpályással 2016-ban három évre szóló szerződést kötött a skót Rangers csapata, de a glasgow-i csapatban mindössze 44 mérkőzésen lépett pályára, igaz ezeken a találkozókon nyolc gólt szerzett. A felek most közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, Forrester pedig nem sokáig habozott, aláírt az iráni élvonalban (Gulf Pro League) szereplő Traktor Szazi csapatához.

Egyúttal ő lett az első profi labdarúgó, aki az 1979-es iszlám forradalom óta eltelt időben a perzsa országba igazolt. Kispadot könnyebb volt találni Iránban: a Traktor Szazi felkészülését is külföldi szakember, a walesi John Toshack irányítja.

Az iráni válogatott az ázsiai régióból elsőként jutott ki 2017-ben a napokban véget ért oroszországi világbajnokságra, ahol nem is vallott szégyent. A B-csoport első fordulójában - ha nem kis szerencsével is - 1-0-ra legyőzte marokkót, majd szoros meccsen csupán 1-0-ra kapott ki Spanyolországtól, hogy a záró fordulóban 1-1-es döntetlent játsszon a Cristiano Ronaldóval felálló Portugáliával. Végül 4 ponttal a csoport harmadik helyén végeztek, azaz nem jutottak tovább.

Az előző idényt az angol harmadosztályú AFC Wimbledon mezében futballozta végig, a maratoni szezonban 43 mérkőzésen kapott bizalmat a szakvezetéstől.