A vb-ről hazazavart horvát csatár is megkapja az ezüstérmet

fbl Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL AMERICAN SHOT JOY
Croatia's forward Nikola Kalinic celebrates after scoring his team's first goal during the Euro 2016 group D football match between Croatia and Spain at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 21, 2016. / AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
A 24sata.hr horvát lap információi szerint a csapattársak döntésének értelmében a világbajnokságról hazaküldött Nikola Kalinic is megkapja a többiek által kiharcolt ezüstérmet.

A szabályok szerint, miután az AC Milan csatára tagja volt a 23-as horvát vb-keretnek, jár neki a világbajnoki ezüstérem, noha annak megszerzéséből oktalan arroganciája miatt nem vehette ki a részét. Miután a Nigéria elleni első csoportmeccsen nem volt hajlandó csereként pályára lépni a mérkőzés hajrájában, Zlatko Dalic szövetségi kapitány az első géppel hazazavarta.

Nikola Kalinicnek minden oka megvan az örömre Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Ezek után dönthettek volna úgy a csapattársak, hogy Kalanic érje be a Milan megszerzett érmeivel, de a keret tagjai újra megmutatták, hogy milyen erős az összetartás köztük.

"Amennyire én tudom, szinte rögtön az érmek átadása után eldönötte a csapat és a vezetőség, hogy Nikola Kalinic is megkapja az ezüstérmet" – nyilatkozta a 24sata.hr oldalnak a horvát szövetség (HNS) szóvivője, Tomislava Pacak.

Ugyanebből az interjúból az is kiderül, hogy Ivan Rakitic, a horvát válogatott irányítója és egyik legjobbja betegen vállalta az Anglia elleni elődöntőt. A drámai körülmények között 2-1-re megnyert mérkőzés után pedig 39 fokra felszökő lázzal adott munkát a csapat orvosainak.