Várhatóan az egész idényt kihagyja a Liverpool középpályása

fbl Horizontal
Liverpool's English midfielder Alex Oxlade-Chamberlain reacts after picking up an injury during the UEFA Champions League first leg semi-final football match between Liverpool and Roma at Anfield stadium in Liverpool, north west England on April 24, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Alex Oxlade-Chamberlain, a Liverpool FC és az angol válogatott középpályása térdsérülés miatt szinte biztosan nem léphet pályára a következő labdarúgóidényben.

A Bajnokok Ligája-ezüstérmes csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp a klub honlapján úgy fogalmazott, bónusz lesz, ha a játékos tavasszal, az idény vége előtt már visszatérhet.

Oxlade-Chamberlain az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén sérült meg súlyosan, amikor egy szerelési kísérletnél balszerencsésen ütközött Alekszandar Kolarovval. Az esetnél az angol futballista térde hátrafeszült, majd láthatóan komoly fájdalmakkal küzdött, és a hosszú percekig tartó ápolás után hordágyon vitték el a pálya mellől.

A 24 éves középpályást nyolc nappal később megoperálták, és már akkor is lehetett tudni, hogy sok időt kell kihagynia, de a játékos kérésére ezt nem hozták nyilvánosságra.

"Úgy érzem, elérkezett az idő, hogy elmondjuk, Ox a következő szezonban a rehabilitációra fog összpontosítani. A műtétje abszolút sikeres volt, a gyógyulása jól halad. Nem történt változás, nem rosszabbodott az állapota, minden az ütemterv szerint zajlik" - nyilatkozta Jürgen Klopp.

Hozzátette, játékosa május elején nem akarta, hogy a súlyos sérüléséről szóló hírek elvonják a játékosok és a szurkolók figyelmét a Liverpool szerepléséről, vagyis a Bajnokok Ligája és a Premier League hajrájáról.