Vágólapra másolva!
Az Újpest FC 4-0-ra legyőzte az azeri Neftcit az Európa-liga selejtező visszavágó mérkőzésén, ezzel ledolgozta az első meccsen szerzett kétgólos hátrányát, és 5-3-as összesítéssel továbbjutott a párharcból. A következő körben a lila-fehérek ellenfele az a Sevilla lesz, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor hódította el az El-trófeát.

A lila-fehérek egy héttel ezelőtt 3-1-re kikaptak az azeri csapat otthonában, így a IV. kerületi visszavágón minimum két gólra volt szükségük a továbbjutáshoz. Nebojsa Vignjevics csapata nagy elánnal kezdte a találkozót, bár az első nagy helyzetre bő negyedórát kellett várni. A bosnyák Dzenan Burekovic kapu elé belőtt labdája mindenki előtt elsuhant, de kis híján így is bepattant a bal felső sarokba.

Litauszki Róbert, az Újpest FC csapatkapitánya szerezte meg a vezetést Forrás: ujpestfc.hu

A 19. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Zsótér Donát jobboldali szögletére a csapatkapitány Litauszki Róbert érkezett a hosszú oldalon, és a rosszul kimozduló Salahat Agayev mellett két méterről a kapuba fejelt (1-0).

Két perccel később már a lila-fehérek álltak továbbjutásra.

Bojan Sankovic csapott le egy röviden kifejelt labdára, tolt rajta egyet, majd 25 méterről, elemi erővel a jobb felső sarokba bombázott (2-0).

A második gól után lendületben maradt az Újpest, úgy tűnt bármikor jöhet a harmadik találat. A 38. percben Novothny Soma is megvillant, egy baloldali beadás után öt méterről lefejelte a földre a labdát, de balszerencséjére az a keresztlécre pattant.

A második félidő elején az Újpest növelte az előnyét.

Obinna Nwobodo lépett ki ziccerben, a kivetődő Agayevbe rúgta a labdát, azonban a kipattanóra Zsótér Donát érkezett, aki az üres kapu jobb oldalába lőtt (3-0).

Zsotér Donát volt az Újpest egyik legjobbja Forrás: ujpestfc.hu

A 65. percben fellélegezhettek az újpesti szurkolók, ugyanis Obinna Nwobodo megszerezte a csapat negyedik gólját. A nigériai támadó megindult a baloldalon, majd az alapvonaltól becselezte magát az ötös sarkáig és kilőtte a hosszú alsót (4-0).

A mérkőzés utolsó harmadában már örömfutballt láthattak a Szusza Ferenc Stadionba kilátogató szurkolók. A lila-fehérek több gólt is szerezhettek volna, különösen Zsótér Donát állt közel a duplázáshoz, de nem tudott újra betalálni. Mindenesetre így is vastapsot kapott, amikor Nebojsa Vignjevics a 81. percben lecserélte.

Az Újpest ezzel továbbjutott az Európa-liga selejtező 2. fordulójába, ahol azzal a Sevillával fog találkozni, amely 2014 és 2016 között sorozatban háromszor hódította el az El-trófeát.

„Fantasztikus győzelem! Mit is mondhatnék, úgy gondolom, mindent elmondtak a fiúk a pályán.

A Neftci megmutatta, hogy 60 perc után is veszélyesek lehetnek, azonban mi nagyon fegyelmezetten játszottunk, így nem tudtak eredményesek lenni. Látszott a vendégeken, hogy a harmadik találatunk után elvesztették az önbizalmukat, mi ezt kihasználtuk. Remélem, azok az emberek, akik negatív kritikával illették a csapatot az első meccs után, most bocsánatot kérnek majd.

Nebojsa Vignjevics köszönetet mondott az újpesti szurkolóknak is Forrás: ujpestfc.hu

Örülök, hogy a labdarúgóim megmutatták, hogy mit tudnak és mire képesek. Köszönöm a szurkolóknak, mert nagyon fontos szerepet játszottak a visszavágón, nagyszerűen bíztatták a csapatot.

Tudom, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy élvezhető futballt nyújtsunk, és szoros eredmény alakuljon ki." - értékelte a klub honlapjának Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője.

1. félidő
41Ruslan Abishov
21Bojan Sankovic
19Róbert Litauszki
2. félidő
90Soma Novothny
88Daniel Nagy
81Donát Zsótér
77Rahman Hadzhiyev
65Obinna Nwobodo
54Anton Krivotsyuk
50Donát Zsótér
Összeállítások
Újpest FC4-2-3-1
FK Neftchi4-4-2
Football Pálya
1
Filip
Pajovic
49
Branko
Pauljevic
19
Mijusko
Bojovic
5
Róbert
Litauszki
68
Dzenan
Burekovic
18
Bojan
Sankovic
14
Alassane
Diallo
6
Obinna
Nwobodo
10
Donát
Zsótér
26
Daniel
Nagy
86
Soma
Novothny
1
Salahat
Agayev
28
Slavko
Bralic
25
Kyrylo
Petrov
15
Ruslan
Abishov
5
Anton
Krivotsyuk
21
Magomed
Mirzabekov
6
Goran
Paracki
93
Sonny
Mustivar
17
Rahman
Hadzhiyev
10
9
Bagaliy
Dabo

Újpest FC

Kezdők
1Filip Pajovic
49Branko Pauljevic
19Mijusko Bojovic
5Róbert Litauszki
19
68Dzenan Burekovic
18Bojan Sankovic
21
14Alassane Diallo
6Obinna Nwobodo
65
10Donát Zsótér
81
50
26Daniel Nagy
88
86Soma Novothny
90
35Bence Gundel-Takacs
2Kristóf Szűcs
8Benjámin Cseke
9Patrick Tischler
21Benjamin Balazs
27Bence Pavkovics
99Viktor Angelov
Cserék

FK Neftchi

Kezdők
1Salahat Agayev
28Slavko Bralic
25Kyrylo Petrov
15Ruslan Abishov
41
5Anton Krivotsyuk
54
21Magomed Mirzabekov
6Goran Paracki
93Sonny Mustivar
17Rahman Hadzhiyev
77
10Dario
9Bagaliy Dabo
94Rashad Azizli
4Rashad Eyyubov
8Emin Makhmudov
11Kwame Karikari
18Tural Akhundov
22Mirabdulla Abassov
77Elvin Sarkarov
Cserék