Társoldalunk:

Lekönyölték, de így is gólt szerzett Nikolics Nemanja

2018.07.19. 08:57

Nikolics Nemanja gólt szerzett a Chicago Fire csapatában az észak-amerikai labdarúgókupa (US Open Cup) szerdai negyeddöntőjében a Louisville City ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen, és bejutottak a sorozat elődöntőjébe.

A magyar válogatott csatár a harmadosztályú Louisville City elleni mérkőzés 16. percében fejjel volt eredményes. Gólöröme nem lehetett felhőtlen, mert felugrás közben az ellenfél védője könyökkel eltalálta a fejét, de folytatni tudta a meccset, amelyet végigjátszott, és az 59. percben közel állt a duplázáshoz, de a vendégek kapusba kitornázta a bal felső sarokból a 20 méterről leadott lövését.

A vajdasági születésű játékosnak ez volt a 13. gólja a mostani idényben. A mérkőzés legszebb jelenete a szintén vajdasági születési Alekszandar Katai nevéhez fűződik, aki egy remek szóló végén szerezte meg a második gólt.

A Louisville a 84. percben tíz főre fogyatkozott, miután Kyle Smith piros lapot kapott, a Fire pedig a mérkőzés utolsó perceiben még két gólt lőtt. Előbb a 90. percben Diego Campos és a vendégek kapusa, Tim Dobrowski lemásolta Hugo Lloris és Mario Mandzukic vb-döntőben látott páros produkcióját, majd az utolsó percben még Elliott Collier is lőtt egy gólt az alapvonalról.

A Chicago házigazdaként 4-0-ra győzött és 2016 után jutott újra az elődöntőbe.

Sallói Dániel együttese, a Sporting Kansas City a Houston Dynamo otthonában elszenvedett 4-2-es vereséggel búcsúzott a kupasorozattól.