Vágólapra másolva!
Az angol The Sun értesülése szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea 5 millió fontért szerződtetné a Manchester City mellőzött kapusát, Joe Hartot.

A londoni kékek belga kapusa, a világbajnokság legjobbjának választott Thibaut Courtois már évek óta hangoztatja távozási szándékát, ugyanis korábban, az Atlético Madrid játékosaként nagyon megkedvelte a spanyol fővárost, ráadásul a családja is ott él. A 26 éves kapus szerződése jövő nyáron jár le a Chelsea-nél, így a tulajdonos Roman Abramovicsnak még idén el kellene adnia, hogy pénzt kapjon érte. Állítólag a Real Madrid 35 millió fontot ajánlott a világ egyik legjobbjáért.

Thibaut Courtois-t már évek óta ostromolja a Real Madrid Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Courtois távozása szinte borítékolható, így az utóbbi napokban több kapus is szóba került a Chelsea-nél. Az Arsenal kapusa, a 36 éves Petr Cech állítólag szívesen visszatérne egykori sikerei helyszínére, ugyanis a német válogatott Bernd Leno érkezével valószínűleg csak a kispadot koptatná az idei szezonban.

Petr Cech előző szezonja felemásra sikerült, nem hiába igazolt kapust az Arsenal Forrás: AFP/Ben Stansall

Szintén a londoni csapat célkeresztjében van Kasper Schmeichel, aki a dán válogatott tagjaiként világklasszis teljesítményt nyújtott az oroszországi vb-n. Ráadásul Schmeichel klubja, a Leicester City leigazolta a Liverpool kapusát, Danny Wardot, talán ezzel is felkészülve a dán játékos távozására.

Kasper Schmeichel világklasszis szintre emelkedett a vb-n Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Gokhan Balci

Ha Cech és Schmeichel mégsem a Chelsea-ben kötne ki, akkor C-tervként ott lehet a Manchester City mellőzött kapusa, a 75-szörös angol válogatott Joe Hart. A 31 éves játékos Pep Guardiola érkezése után lett kegyvesztett, a 2016/17-es idényt Torinóban töltötte, míg az előző szezonban a West Ham Unitednél volt kölcsönben, de a formaingadozásai miatt mindössze 19 meccset kapott a Premier League-ben.

Joe Hartnak meg vannak számlálva a napjai Manchesterben Forrás: AFP/2018 Getty Images/Elsa

A szerződése neki is jövő nyárig érvényes a Manchester Cityvel; a Chelsea 5 milliós ajánlatára biztosan rábólintana a City vezetősége, bár Guardiola valószínűleg ingyen is átengedné bármelyik csapatnak.