Visszatért Milánóba a korábbi világbajnok brazil focista

Leonardo, Ronaldinho, Milan
A korábbi világbajnok Leonardo lett az AC Milan sportigazgatója
Vágólapra másolva!
A brazil világbajnok Leonardo lett az AC Milan futballklub sportigazgatója.

"Az ő visszatérése a következő lépés a sikerhez vezető úton"

- jelentette ki Paolo Scaroni, az egyesület elnöke. "Minden szakmai döntést ő fog meghozni, és mindenben támogatjuk őt" - tette hozzá.

A 48 éves Leonardo 1997-től 2001-ig, majd a 2002/2003-as szezonban futballozott a vörös-feketéknél, s ezalatt egy bajnoki aranyat és egy kupagyőzelmet szerzett a csapattal. Később 2010-ben edzőként harmadik lett együttesével a Serie A-ban.

A korábbi világbajnok Leonardo lett az AC Milan sportigazgatója Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Milan múlt héten eredményesen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) az európai szövetség (UEFA) júniusi döntése ellen, így elindulhat a labdarúgó Európa Ligában.

Az UEFA álláspontja szerint megsértette a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat, ezért nem indulhatott volna az EL-ben, noha az olasz bajnokság hatodikjaként jogot szerzett erre.

Az előző tulajdonos, a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport a július 6-i határidőig nem kezdte el visszafizetni több mint 300 millió eurós hiteltartozását, ezért került az amerikai Elliott Management befektetési alaphoz a klub tulajdonjogát birtokló luxemburgi vállalatcsoport.