Tizennyolc éve nem volt ilyen a Real Madridnál

Ronaldo, Zidane, Real Madrid
Cristiano Ronaldónak megtiszteltetés volt Zidane keze alatt játszani
Vágólapra másolva!
Ha minden így marad, 2000 óta először marad aranylabdás játékos nélkül a Real Madrid.

Miután Cristiano Ronaldo eligazolt Madridból és a Juventus játékosa lett, új fejezet kezdődött a spanyol fővárosban.

Az elmúlt 18 évben mindig volt legalább egy aranylabdás játékos a Real Madrid keretében. Olyan galaktikusok szerepeltek a csapatban, mint Luis Figo, Zinédine Zidane, Ronaldo, Michael Owen, Fabio Cannavaro, Kaká vagy éppen Cristiano Ronaldo.

2000-ben Luis Figo volt az első fecske, akkor ő a rivális Barcelonától érkezett 61 millió euróért, majd rögtön abban az évben meg is nyerte az Aranylabdát. 2001-ben érkezett az 1998-as győztes, Zidane, majd jött Michael Owen 2004-ben, aki 2001-ben nyert.

Nem is olyan régen a pályán és a kispadon is volt aranylabdás Forrás: Cristiano Ronaldo/Instagram

2002-ben a világbajnokság után érkezett Ronaldo, akinek már volt korábban is egy Aranylabdája, de abban az évben nyert még egyet. 2006-ban jött az olasz Fabio Cannavaro, aki szintén világbajnokként abban az évben megkapta az Aranylabdát, végül érkezett 2009-ben a brazil Kaká, aki 2007-ben nyerte el a díjat.

A 2008-as győztes, Cristiano Ronaldo 2009-ben érkezett Madridba, ahol még négy Aranylabdát nyert, de a világbajnokság után ő a Juventusba igazolt. CR mellett egy aktív aranylabdás van még, ő Lionel Messi, aki a Barcelonában focizik, és nem valószínű, hogy Madridba igazolna.

A fenti helyzet akkor változhat, ha a horvát válogatottal vb-döntőben szereplő Luka Modric vagy éppen a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Raphael Varane megkapja az Aranylabdát.