Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Manchester United menedzsere már a meccs előtt mosakodott, mondván, hogy a Liverpool a bajnoki cím egyik esélyese, miközben ő gyerekekkel fog kiállni Jürgen Klopp csapata ellen.

Ami az összeállításokat illeti, a United tartalékosabban kezdett, de a Liverpoolból is sokan hiányoztak, Klopp csapatában főleg a támadósor volt erős, Mohamed Szalah elég sok gondot okozott a United védelmének.

Így kezdett a Liverpool:

És így a Manchester United:

Michiganben több mint 100 ezer néző volt kíváncsi a két csapat játékára.

Ami a gólokat illeti, előbb Szalah harcolt ki egy tizenegyest, ami Mané váltott gólra, majd Andreas Pereira egyenlített egy remek szabadrúgásból. A második félidőben előbb a csereként beállt Daniel Sturridge szerzett gólt, majd Ojo talált be tizenegyesből, végül Shaqiri egy remek ollózással alakította ki a 4-1-es végeredményt.

Xherdan Shaqiri a nagy gólok mestere Forrás: AFP/Jeff Kowalsky

A 4-1 után Mourinho nem fogta vissza magát.

„Ez a keret a túlélésre elég, a mai játékosok közül sokan nem lesznek a bajnoki keretben. Az egyharmada sincs itt a végleges keretemnek” – mondta Mourinho a meccs után, aki azt is hozzátette, a szurkolók helyében ő bizony nem fizetne az ilyen meccsekért.

A portugál üzent a vezetőknek, elmondta, szeretne még két játékost, de szerinte csak egyet fog kapni. Pár hónapja egy öt névből álló listát adott le, ebből akar még egyet augusztusig.