Társoldalunk:

A végén még tényleg focista lesz Usain Boltból

2018.08.07. 16:02

Az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners labdarúgócsapata határozatlan időre szóló edzéslehetőséget biztosított a nyolcszoros olimpiai bajnok vágtázónak.

Usain Bolt mindig is fennen hirdette, hogy mennyire szereti a focit, többször is járt edzésen kedvenc klubcsapatánál, a Manchester Unitednél, és visszavonulása után is lelkesen keresett magának klubot. Járt a Bundesligában szereplő Borussia Dortmundnál és a norvég Strömsgodset együttesénél is. A szerencse azonban a világ túlsó felén köszönt rá: az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners ezúttal már határozatlan idejű edzéslehetőséget biztosít a világ leggyorsabb emberének.

A Mariners közleménye hangsúlyozza, hogy nincs szó arról, hogy a nyolcszoros olimpiai aranyérmes számára garantálnák a profi szerződést, csupán annyi történt, hogy náluk valóban megmutathatja, hogy mire képes, kap időt, hogy bizonyítsa: a lelkesedése mellett a tudása is megvan hozzá, hogy futballista legyen.

"Nagyon izgatott vagyok, és hálásan köszönöm a lehetőséget! – mondta Usain Bolt. – Az álmom továbbra is az, hogy profi focista legyek, de jól tudom, hogy mennyi munkával jár, hogy eljussak arra a szintre, hogy pályára léphessek az A-League-ben. Mindig azt mondtam, hogy minden lehetséges, nem gondolkodok határokban, és ezúttal is állok a kihívások elé.

Boltnak lesz ideje meggyőzni Mike Mulvey vezetőedzőt, az ausztrál bajnokság ugyanis csak bő két hónap múlva kezdődik, a Central Coast október 21-én, a Brisbane Roar otthonában játssza a szezon első bajnoki meccsét.