Társoldalunk:

A Honvéd még mindig hibátlan az NB I-ben

2018.08.12. 20:54

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójában a Budapest Honvéd idegenben 1-0-ra verte a Mezőkövesdet, így egyedüli csapatként tartja a lépést a Ferencvárossal.

A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, de elsősorban Drazic megindulásai jelentettek érdemi veszélyt, azonban a Honvéd védelme rendre tisztázni tudott. A kispestiek a 20. perc után átvették az irányítást, és az addigi mezőkövesdi helyzetek után már többször Dombónak kellett hárítania. A szünetig egyre nagyobb nyomás nehezedett a hazai kapura, de gól nem született a fordulásig.

Holender szerezte a Honvéd győztes góljátForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, azaz a Honvéd támadásban maradt, és Vadócz kiugratása után Holender gólra váltotta ziccerét. Hátrányban a Mezőkövesd aktívabb lett, de a fővárosiak védelme elég stabilnak bizonyult, így Grófnak tulajdonképpen védenie sem kellett, csupán néhány beadást fogott meg a minimális előny megtartásához, azaz a Honvéd – a jobb gólkülönbségével éllovas Ferencvároshoz hasonlóan – továbbra is százszázalékos.

OTP Bank Liga, 4. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
---------------------------------------------
Mezőkövesd, 3248 néző, v.: Erdős
gólszerző: Holender (51.)
sárga lap: Silye (70.), illetve Lukács (71.), Kukoc (94.)