Társoldalunk:

Az Atlético elutasította a Chelsea megaajánlatát kapusáért

2018.08.13. 16:09

Angol sajtóinformációk szerint a londoniak vezetősége a Real Madridhoz távozó Thibaut Courtois-t eredetileg nem Kepa Arrizabalagával, hanem az Atlético szlovén válogatott kapusával, Jan Oblakkal szerette volna pótolni.

Az Európa-liga győztese azonban nem igazán hajlott az üzletre, sőt, maga Oblak is a váltás ellen volt, legfőképpen azért, hogy a Bajnokok Ligájában védhessen. Pedig a londoniak hajlandóak lettek volna kifizetni a játékos kivásárlási árát, ami 100 millió euró - de BL-el nem tudtak volna szolgálni, hiszen csak ötödikek lettek a Premier League legutóbbi kiírásában, így az idei szezonban az Európa-ligában lesz érdekelt az alakulat.

Ha a Chelsea-n múlik, Jan Oblak lenne a világ legdrágább kapusaForrás: AFP/Joe Klamar

Az üzlet tehát kútba esett, így a kékek Bilbao felé vették az irányt, ahol már sikerrel jártak: 80 millió euróért hét évre láncolták magukhoz Kepa Arrizabalagát. A 23 éves tehetség már be is mutatkozott új csapatában, ráadásul a Huddersfield ellen 3-0-ra megnyert találkozón kapott gól nélkül debütált.

Gálázva mutatkozott be Maurizio Sarri Chelsea-je

A Premier League nyitófordulójának szombati játéknapján a Chelsea a Huddersfield otthonába látogatott, és végig magabiztos futballt bemutatva, könnyedén győzött 3-0-ra. Nyert a Bournemouth, a Crystal Palace és a Watford is. Maurizio Sarri több világbajnokságot megjárt játékosát is pihentette, Hazard, Giroud, Christensen és Victor Moses sem került be a kezdőcsapatba.