Társoldalunk:

Fiatal szurkolóját gyászolja az NB I-es focicsapat

2018.08.14. 07:24

Fájdalmas hír árnyékolta be a vasárnapi Mezőkövesd–Honvéd bajnokit a labdarúgó NB I 4. fordulójából. Vasárnap elhunyt ugyanis Nyeste Aletta – vagy ahogy Kövesden mindenki ismerte: Alcsika –, a csapat fiatal szurkolója, aki három és fél éves kora óta küzdött a leukémiával.

Pedig bő három héttel ezelőtt Alcsika még mosolyogva vezette ki a pályára a mezőkövesdi labdarúgókat a Paks elleni hazai meccsre. A találkozót követően aztán együtt ünnepelhette a játékosokkal az öltözőben a 3-1-es győzelmet – írja a Blikk.

„Óriási élmény volt, hiszen hosszú idő után először jöhetett ki a kórházból, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki. Teljesen fel volt villanyozva" – mondta korábban a lapnak az emlékezetes estéről az édesanya.

„Annyira megtetszett neki az egész focihangulat, hogy azt mondta, minden meccsre el szeretne menni, akár idegenben is, mi pedig meg is ígértük neki, hogy így lesz" – idézte fel a július 21-i találkozó emlékét az édesapa, Nyeste Gábor.

Gyászol a Mezőkövesd, már az égből szurkol nekik a 8 éves AlcsikaForrás: Blikk

Később viszont Alcsika állapota rosszabbodott, az orvosok szerint több mint valószínű, hogy az idegrendszerét is megtámadta a leukémia. Hiába próbálkoztak ezek után tovább a kemoterápiával, nem sikerült megmenteniük Alcsika életét, a kislány vasárnap reggel szülei karjai közt hunyt el.

A kövesdi focisták közül különösen Tóth Bence (29) állt közel Alcsikához. Az U20-as vb-bronzérmes játékos ajánlotta fel azt is, hogy ha a lány állapota engedi, a Paks ellen együtt vezessék ki pályára a csapatot.

„Nehéz erről beszélni, ahogy nem volt egyszerű kimenni a pályára vasárnap. Szerettük volna, ha a mi segítségünkkel meg tud gyógyulni Alcsika, de így is példát mutatott küzdeni tudásból" – nyilatkozta Tóth. „Amikor találkoztunk, nyomát sem lehetett látni annak, micsoda küzdelmet vív. Végig mosolygott, csillogott a szeme."