Társoldalunk:

Lőw Zsolt elmondta, miért lett a PSG edzője

2018.08.14. 15:52

A nyáron a Bundesligában szereplő RB Leipzigtől a Paris Saint-Germainhez szerződő Lőw Zsolt a Bildnek adott interjúban elmondta, hogy egyelőre még nem érzi késznek magát arra, hogy vezetőedzőként dolgozzon, de Párizsban fejlődhet annyit, hogy pár év múlva ez megváltozzon.

A lipcsei vezetőedző, Ralph Hasenhüttl távozása után a német sajtó Lőw Zsoltot is esélyesnek tartotta az RB Leipzig vezetőedzői posztjára, de a magyar szakember úgy érezte, még nem áll készen a feladatra.

„Nem volt könnyű búcsút mondanom Lipcsének, mert nagyon sok pozitív élményben volt részem, de a csapat elmúlt évekbeli remek szereplése sokat kivett belőlem, új impulzusra volt szükségem. Úgy érzem, most egy világszinten is klasszis klub pályaedzőjeként fejlődhetek a legtöbbet. Két-három év múlva majd mérleget vonhatunk, jól döntöttem-e, és hogyan tovább" – mondta Lőw Zsolt, aki nem zárta ki, hogy egy nap majd újra a lipcsei csapatnál fog dolgozni.

Lőw Zsolt és a vezetőedző Thomas Tuchel a PSG edzésénForrás: Paris Saint-Germain/Twitter

A magyar szakember elmondta, hogy az RB Leipzig és a Paris Saint-Germain nem sokban különbözik egymástól.

Ami Párizst illeti, a fizikai felkészítés, az orvosi stáb munkája, a csapat utazásainak szervezése nagyon hasonló ahhoz, amit Lipcsében tapasztaltam. Viszont a klub iránti érdeklődés, a csapat körüli nemzetközi nyüzsgés egészen más kávéház."

A Thomas Tuchel és Lőw Zsolt vezette PSG eddig két tétmérkőzést játszott a szezonban. A Sencsenben rendezett francia Szuperkupa-mérkőzésen 4-0-ra legyőzte az AS Monacót, míg a Ligue 1 nyitófordulójában 3-0-ra nyert a Caen ellen.

A bajnoki címvédő párizsi csapat szombat délután öttől a Guingamp vendégeként lép pályára.