Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgó-válogatott 17 világbajnoki ezüstérmes játékossal készül a Nemzetek Ligája szeptemberi rajtjára.

A horvát szövetség honlapján hétfőn tették közzé Zlatko Dalic szövetségi kapitány 25 fős keretét. A nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes csapatból hiányzik Danijel Subasic, Mario Mandzukic és Vedran Corluka, aki lemondta a válogatottságot a torna után, illetve Ivan Strinic, akinél szívizombetegséget diagnosztizáltak.

Nikola Kalinic sem kapott meghívót, akit a világbajnokságon az első csoportmeccs után hazaküldtek,

mert a Nigéria elleni találkozó második félidejében, a becserélése előtt jelezte, hátfájdalmai miatt mégsem tud pályára lépni, és ugyanez történt június 3-án, a Brazília elleni barátságos mérkőzésen is.

Nikola Kalinic nem nagyon lesz addig válogatott, amíg Zlatko Dalic a szövetségi kapitány Forrás: Sputnik/Sergey Pivovarov

Bemutatkozhat hazája nemzeti együttesében Marko Livaja, a Vidi FC elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő görög AEK Athén csatára, aki 2008 és 2013 között rendszeresen szerepelt az utánpótlás-válogatottakban.

A horvátok szeptember 6-án az Európa-bajnok portugálok otthonában játszanak barátságos mérkőzést, majd öt nappal később a spanyolok vendégei lesznek a Nemzetek Ligája első fordulójában.