Vágólapra másolva!
A MOL Vidi kora délutáni sajtótájékoztatója után az AEK edzője, Marinos Ouzounidis és a görög csapat egyik válogatott játékosa, Anastasios Bakasetas állt az újságírók rendelkezésére a szerda esti BL-meccs helyszínén, a Groupama Arénában.

Az athéniak edzője szerint hiba lenne lebecsülni a magyar bajnokot, már csak masszív védekezése és eddigi eredményei miatt is.

Persze hallottam olyan hangokat, hogy mi vagyunk az esélyesek, de egy pillanatig sem szeretném, ha ezt bármelyik játékosom elhinné. Kőkemény két meccs vár ránk.

Az AEK Athén is megtartotta sajtótájékoztatóját a Groupama Arénában Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ouzounidis a két csapat eltérő taktikájáról is beszélt:

„A Vidi védelme elképesztően nagy munkát végzett az eddigi meccseken,

rendkívül jól zár a hátvédsor, amit nekünk is csak hatalmas erőfeszítések árán sikerülhet feltörni.

Sem a Ludogorec, sem a Malmö ellen nem nyílt ki és kockáztatott a magyar bajnok, így vélhetően most sem fog, ennek szellemében készültünk a mérkőzésre, mi más stílust képviselünk. De a többi taktikai elem és instrukció maradjon a csapatom és énközöttem.”

A magyar bajnoksággal szemben a görög pontvadászat még nem kezdődött el, a szakember szerint ez előnyt jelenthet a Vidinek.

„Jobban örülnék, ha néhány tétmeccsel több lenne a lábainkban, főleg ha annyira könnyű dolgunk lett volna, mint a legutóbbi fordulóban a Vidinek volt”

– utalt a fehérváriak hétvégi, 3-0-s Honvéd felett aratott győzelmére Ouzounidis.

Saját csapata legnagyobb erősségét a koncentrációban és az egymásért való küzdeni tudásban látja, újságírói kérdésre pedig azt is elárulta, hogy Budapesten megelégedne-e a döntetlennel.

Az athéni játékosok kedden este már a mérkőzés helyszínén tréningeztek Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Nem szabad elfelejteni, hogy idegenben játszunk, így Athénban is lesz még 90 perce a csapatoknak, hogy eldöntsék a továbbjutást. De természetesen nyerni szeretnénk, győzni jöttünk Magyarországra.”

Anastasios Bakasetas a felkészülésről és a csapat háza táján uralkodó hangulatról beszélt.

Több jó játékos is van a Vidiben, néhányukra külön is felkészültünk, de neveket nem szeretnék elárulni. Nehéz meccsre számítok, de jó lenne előnyt szerezni a visszavágóra.

A Celtic elleni továbbjutás rátett még egy lapáttal az amúgy is remek öltözői hangulatra,

nagyon egyben van a csapat, és mindenkiben ég a bizonyítási vágy, hogy közösen megmutassuk, helyünk van Európa 32 csapata között.

A MOL Vidi – AEK Athén találkozót szerdán 21:00 órától rendezik a Groupama Arénában.