Megvan a Fradi új edzője: az 50 legjobb edző között van a világon

Horizontal fbl
Dynamo Kiev's Ukrainian coach Serhiy Rebrov holds a press conference at the team's training base near Kiev on December 5, 2016 on the eve of the UEFA Champions League group B football match between Dynamo Kiev and Besiktas. / AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
Vágólapra másolva!
A Dinamo Kijev volt edzője, az ukrán Szerhij Rebrov lehet a Ferencváros labdarúgócsapatának új trénere. Ezt a sportnapilap kedd délután írta meg, arról azonban senki sem írt, hogy Rebrov személyében igazi sztáredző érkezhet az Üllői útra. Olyan, aki jelenleg benne van a világ legjobb 50 trénere között.

A clubworldranking.com internetes weboldal nemcsak a játékosokat, hanem az edzőket is rangsorolja. A heti listán Rebrov a 47. helyen áll, tehát

olyan sztáredzőt igazolhat a Fradi, aki benne van a világ legjobb 50 trénere között.

Ezen a listán Rebrov korábban már a 14. helyen is megfordult.

A 2015–2016-os BL-szezonban a Chelsea, Porto, Maccabi Tel-Aviv és Dinamo Kijev alkotta csoportból másodikként juttatta tovább a kijevieket a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntőben viszont a Manchester City nagy falatnak bizonyult: a hazai 3–1-es vereség után gól nélküli döntetlenre végeztek Angliában. Egy idénnyel korábban az Európa-ligában még tovább menetelt a gárdával, itt a negyeddöntőben a Fiorentinával szemben maradt alul a Dinamo Kijev (1–1, 0–2).

Szerhij Rebrov lesz a Fradi csapatának új vezetőedzője Forrás: AFP/Genya Savilov

Mint azt az Origo megírta, Thomas Doll kedden távozott a budapesti zöld-fehér egylet kispadjáról, mégpedig közös megegyezéssel.

(Forrás: NSO)