A csapattársak fizetését is CR kapja Torinóban

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST JOY YEUX AU CIEL
Juventus' Portuguese forward, Cristiano Ronaldo reacts after missing a shot during the Italian Serie A football match AC Chievo vs Juventus at the Marcantonio-Bentegodi stadium in Verona on August 18, 2018. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Vágólapra másolva!
A fizetéseket elnézve tényleg megállja a helyét a kijelentés, miszerint a Juventusnál van Cristiano Ronaldo, és vannak a többiek.

Szó se róla, a portugál klasszis megéri a pénzét, ötszörös aranylabdás, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes és a világ legnagyobb klubjának, a Real Madridnak az all-time gólrekordere, olyan játékosokat megelőzve mint Puskás Ferenc, Álfredo Di Stéfano és Raúl.

Az, hogy ő megkapja az adózás utáni nettó 30 millió euróját évente, ezzel Lionel Messivel és Neymarral egyenértékű pénzt keres, rendben van. Mégis döbbenetes látni, hogy mekkora különbség van a bérek között csapaton belül.

A játékosok bruttó fizetése a Juventusnál Forrás: reddit

A grafikonon a játékosok bruttó (!) fizetését adták meg, e szerint CR évi 55 millió eurót keres, míg az utána következő Paulo Dybala csak 13-at, tehát kevesebb mint negyedannyit. Az argentint Miralem Pjanic követi a sorban 12 millióval.

CR érkezésével a Juve összkiadása is megugrott: tavaly a torinóiak 157 millió eurót költöttek fizetésekre, idén 199-et.