A rettegett csatártrió szállította a PSG újabb győzelmét

fbl TOPSHOTS Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (C) is congratulated by Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (R) and Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) after scoring a goal during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Angers (SCO), on August 25, 2018 at the Parc des Princes in Paris. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A címvédő Paris Saint-Germain csapata 3-1-re legyőzte az Angers SCO együttesét a francia bajnokság 3. fordulójában, így továbbra is első helyen áll a tabellán. Thomas Tuchel és Lőw Zsolt másodedző együttesének sikeréből a Neymar-Mbappé-Cavani csatárhármas 1-1 góllal vette ki a részét, méghozzá szebbnél szebb találatokat szerezve.

Több helyen is változtatott a megszokott kezdőhöz képest Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője. A kapuba Gianluigi Buffon helyett Alphonse Areolát nevezte, valamint a 37 millió euróért a Schalkétól megszerzett fiatal német Thilo Kehrernek is bizalmat szavazott.

A 12. percben megszerezte a vezetést az addig is fölényben játszó PSG. Thiago Silva egyetlen mozdulattal szerzett labdát és ugratta ki mesterien Neymart, akinek a beadása megpattant egy védőn, így pont jó lett Cavaninak, ő pedig az üres kapuba passzolt.

Nem adta fel a kiscsapat, amely több tetszetős támadást is vezetett a bekapott gól után, majd a 21. percben büntetőhöz jutott. Egy beadásra éppen a most debütáló Thilo Kehrer érkezett rossz ütemben és csak Flavien Tait lábát találta el, a játékvezető habozás befújta nélkül a tizenegyest. A büntetőt Thomas Mangani magabiztosan értékesítette, Areolának nem volt esélye.

Felpörgött a mérkőzés, mindkét együttes előtt adódott helyzet a gólváltás után is, majd fokozatosan átvette a meccs irányítását a fővárosi klub, de az első félidőben már nem született több gól.

A második játékrészt is erősen kezdte a PSG, ami végül eredményre is vezetett. Az 53. percben Di María tekert hajszálpontosan Kylian Mbappé lábára, a francia tinisztár pedig kapásból gyönyörűen kilőtte a hosszú alsót.

A 66. percben megduplázta előnyét a címvédő. Mbappé és Rabiot látványos összjátéka után a fiatal csatár gurított a második hullámban érkező Neymar elé, aki játszi könnyedséggel belsőzött a kapuba.

Több gól már nem született a mérkőzésen, így a PSG egy félidőnyi alvást követően a másodikban lerendezte az Angers-t, ezzel Thomas Tuchel és Lőw Zsolt csapata három mérkőzés után százszázalékosan vezeti a francia bajnokságot.

Végeredmény:
Paris Saint-Germain – Angers SCO 3-1 (1-1)
Gól: Cavani (12.), Mbappé (53.), Neymar (66.), illetve Mangani (22., 11-esből)