Sokkolta a Barcát a Valladolid pályájának borzalmas állapota

fbl Horizontal
Real Valladolid's Spanish defender Javi Moyano (L) falls beside Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho during the Spanish league football match between Real Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla Stadium in Valladolid on August 25, 2018. / AFP PHOTO / Benjamin CREMEL
Vágólapra másolva!
A címvédő FC Barcelona játékosai és vezetőedzője sem rejtette véka alá kritikáját a valladolidi José Zorrilla Stadion gyepszőnyegének finoman szólva is siralmas állapotát látva.

A katalán sztárcsapat nem kis nehézségek árán tudta csak legyőzni az újoncot, köszönhetően Ousmane Dembélé góljának, és a videobíró segítségének. A találkozó után azonban a spanyol válogatott játékosa, Sergio Busquets, valamint a Barca vezetőedzője, Ernesto Valverde sem volt rest hangot adni csalódottságának az őket váró körülmények miatt.

„Ilyen pályán roppant nehéz játszani.

Voltak területek, amelyek inkább egy tengerparti strandra hasonlítottak, mint egy focipályára – idézi Busquets szavait a katalán Sport című újság.

Nem fűvel borított tengerparti homok:

A válogatott középpályás a La Liga vezetőségének felelősségét is felvetette:

„Hihetetlen, hogy a La Liga vezetői közül senki nem érezte szükségét, hogy ellenőrizze a gyep minőségét. Ilyen pályán nem szabadna játszani” – szögezte le Busquets, hozzátéve ugyanakkor, hogy a Valladolidnak is ezen a pályán kellett játszania.

Két nappal a meccs előtt még gyepszőnyeg sem volt a stadionban:

Ugyanezt visszhangozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője is.

„Talpon maradni is roppant nehéz volt, teli volt a pálya púpokkal. Félő volt, hogy valaki megsérül, vagy hogy a kapusunk hibázik egy kulcsfontosságú pillanatban a pálya talaja miatt.

– mondta Valverde, hozzátéve, tisztában van vele, hogy a Valladolid igyekezett mindent megtenni, hogy a legjobbak legyenek a körülmények, de a La Liga nem engedhet meg magának hasonló baklövéseket, miközben világszerte szeretnék népszerűbbé tenni a spanyol bajnokságot.

Azt ugyanakkor Busquets még hozzátette, hogy a vendéglátóiknak is ugyanazon a pályán kellett focizniuk, és a bátran játszó újonc igencsak megnehezítette a dolgukat.