Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgás egyik legnagyobb sikerének tartja Mako Nikolcs, hogy a MOL Vidi labdarúgócsapata már biztosan ott lesz az Európa-liga főtábláján, ahol az ősszel hat meccset játszhat majd. A szerb tréner ugyanakkor nem mondott le a Bajnokok Ligájról sem, de ahhoz csapatának tényleg meg kell halnia kedd este Athénban.

Pár órával az AEK Athén sajtótájékoztatója után a MOL Vidi is megtartotta a BL-meccsek előtti kötelező sajtóeseményét.

- mondta az athéni Olimpiai Stadion sajtótermében a MOL Vidi edzője, Marko Nikolics. "A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében óriási dolog, hogy az Európa-ligában ott vagyunk a főtáblán. Nem is ez a tény tölt el elsősorban büszkeséggel, hanem az, ahogy csapatom idáig eljutott."

Egy kérdésre válaszolva a Vidi francia légiósa, Loic Nego úgy válaszolt, hogy minden edzés után gyakorolták a tizenegyeseket. Azt viszont nem tudta megmondani, hogyha erre kerül a sor (ehhez a Vidinek 120 perc után 2-1-re kellene nyernie), rúg-e tizenegyest.

- folytatta Nego. "A motivációnkkal nem lesz semmi baj, mindenki 100 százalékon pörög majd".

Marko Nikolics, a MOL Vidi edzője (balra) és Loic Nego (jobbra) Forrás: Origo

A Vidinek mindenképpen támadó felfogásban kell játszania, hiszen az üdvösséghez az egy lőtt gól nem elég.

Stabil focit kell játszani, a meccs minden pillanatát kontroll alatt kell tartanunk" - jelentette ki Marko Nikolics. "A budapesti első mérkőzésen akkor játszottunk jól, amikor 11 a 11, vagy 10 a 10 ellen küzdöttünk az AEK ellen. Erre számítok most is, meg arra, hogy a közel 40.000 néző remek hangulatot teremt majd. A legjobbat szeretnénk ebből a meccsből kihozni".

A kedd este 21 órakor kezdődő AEK Athén-MOL Vidi Bajnokok Ligája playoff-meccset az Origo élőben közvetíti.