Vágólapra másolva!
Nemcsak klubjánál, a válogatottnál is új trénerre kell összecsiszolódnia az immár védőként szereplő ferencvárosi Lovrencsics Gergőnek, aki igyekszik megfelelni Szergej Rebrov és Marco Rossi elvárásainak egyaránt. A Fradi labdarúgójával az nso.hu beszélgetett. 

„Pontosan tudja, mit és miért csinál. Három-négy nap után nehéz okosat mondani, de annyi most kiderült,

"Eddig is ez volt jellemző ránk, de még gyorsabb, kombinatívabb lehet a játékunk. Felállt védelem ellen kell hatékonyabbnak lennünk. A hazai mezőnyben sok csapat tíz emberrel védekezik ellenünk, beparkolják a buszt a tizenhatosuk elé, azon kellene valahogy túljutnunk. Olyan Fradit épít, amely egy félidő alatt – felállt védelemmel szemben is – képes hét-nyolc helyzetet kialakítani, és akár az első negyvenöt percben eldönteni a mérkőzést" –beszélt Lovrencsics Gergő Szergej Rebrovról és a Fradiról.

Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szélső kitért a hétvégi Videoton elleni rangadóra is.

„Nincs sok időnk a fehérváriak elleni összecsapásig. Egy biztos,

azon a mérkőzésen sokkal jobban kell futballoznunk, mint a Mezőkövesd ellen. Presztízsmérkőzés vár ránk vasárnap."

Lovrencsics Gergő azt is elárulta, milyenek az eddigi tapasztalatai a magyar válogatott új szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról.

Lovrencsics Gergő két új edzőnek is bizonyíthat Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Csak jókat mondhatok. Az elmúlt években rendre szervezett csapatokat rakott össze,

minden más csak azt követően jöhetett. Fogalmam sincs, mire számíthatok tőle, sohasem dolgoztunk még együtt. Örültem, amikor megtudtam, hogy rám is számít a Nemzetek Ligája-találkozókon, az összetartás első napjaiban alighanem sokat beszélgetünk majd. Mostanra megszoktam, sőt megszerettem a jobb oldali védő pozícióját, vannak hibáim, de kérdem én: ki nem hibázik a saját posztján?! Két éve játszom szélső hátvédet, a játékom azóta sokkal stabilabb lett."