Igazi halálcsoportba kerülhet a BL-döntős Liverpool

Liverpool
A Liverpool gólfelelősei: Firmino, Szalah és Mané
Vágólapra másolva!
Szerda este kialakult a Bajnokok Ligája főtáblájának 32-es mezőnye, ezzel pedig az is eldőlt, a csapatok melyik kalapokból várják majd a csütörtöki sorsolást.

A legnehezebb helyzetbe talán a Bajnokok Ligája legutóbbi egyik döntőse, a Liverpool került, hiszen az angolok, azzal, hogy a Benfica bejutott a csoportkörbe, kiszorultak a második kalapból. Az UEFA-együttható pontjainak köszönhetően Jürgen Klopp csapata csak a harmadik kalapba fért be.

Igazi halálcsoportba is kerülhet a Liverpool Forrás: AFP/Oli Scarff

A első kalap a szokásoknak megfelelően adott volt, az Atlético és a Real Madrid, mint az Európa-liga és a Bajnokok Ligája címvédője lehet ott, mellettük a topbajnokságok aktuális bajnokai kaptak helyet.

A csoportkörben nem szerepelhetnek egy csoportban az azonos országból érkezett csapatok, de angol ellenfél nélkül is igazi halálcsoportba kerülhet a Liverpool.

A magyar idő szerint 18.00 órakor kezdődő sorsoláson akár egy Barcelona, Borussia Dortmund, Liverpool, Internazionale csoport is összejöhet.

Érdekesség, hogy a legalacsonyabb UEFA-együtthatóval a MOL Vidit búcsúztató, görög AEK Athén rendelkezik.

A kalapok a sorsolás előtt:

1-es kalap: Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moszkva

2-es kalap: Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Sahtar Donyeck, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur, Roma

3-as kalap: Liverpool, Schalke, Lyon, Monaco, Ajax, CSZKA Moszkva, PSV Eindhoven, Valencia

4-es kalap: Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys, Internazionale, Hoffenheim, Crvena zvezda, AEK Athén