Vágólapra másolva!
A Real Madrid visszaszerezte a Lyontól korábban eladott támadóját, a dominikai Mariano Diazt. A 25 éves csatárt még Zinedine Zidane engedte el, akkor 8 millió eurót adtak érte a franciák, most 21 millióért vették vissza, pénteken fogják bemutatni. Mariano nem az egyetlen olyan játékos, akit elengedtek a madridiak, a fejlődést látva pedig visszaszerezték, hol ingyen, hol nem kevés pénzért.

Az elmúlt öt évben Mariano Díaz már a 11. olyan játékos, akit el- vagy kölcsönadott a Real Madrid, aztán gyorsan vissza is szerzett.

Diaz az elmúlt idényben 31 francia bajnokin 18 gólt szerzett, így érthető, hogy Julen Lopetegui visszaszerezte magának a támadót.

Lyonban villogott Mariano Diaz Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A madridiak általában bebiztosítják magukat és visszavásárlási opcióval adják el a játékosaikat. 2013 óta sorra érkeztek vissza a klub egykori játékosai.

Dani Carvajal

A tartalékoktól, a Castillától igazolt a Bundesligába 2012-ben, de egy év leverkuseni kitérőt követően 6 millió euróért visszavette a Madrid, azóta is alapembere a csapatnak.

Gyenyisz Cserisev

Az orosz játékos 2013-ban igazolt a Sevillához, de szerepelt a Villarreálban is, mielőtt visszarendelte a Real Madrid. A kupában emlékezetessé vált jogosulatlan szereplése miatt, majd megvette a Villarreal, de szerepelt kölcsönben a Valencia csapatánál, most pedig újra a Villarreal játékosa.

Casemiro

A brazil már 2013 óta a Real Madrid játékosa, de Carlo Ancelotti még nem számított rá. 1,2 millió euróért egy évre kölcsönvette a Porto, majd visszatélrt Madridba.

Casemiro (jobbra) a Porto mezében Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Lucas Vázquez

A klub akadémiáján nevelkedett, majd többször is szerepelt kölcsönben az Espanyolnál. A barcelonai csapat meg is vette volna, de Benítez nem engedte, opciós joggal visszaszerezte őt a Real.

Álvaro Morata

2015-ben hagyta ott a Madridot a Juventus kedvéért, akkor 20 millió eurót kapott a Real. Két évvel később érvényesítette opciós jogát a Real, 30 millióért visszavette, majd egy év elteltével 66 millióért vette meg a Chelsea.

Álvaro Moratával jól járt a Real Madrid Forrás: Chelsea FC/Twitter

Marco Asensio

2015-ben vette meg őt a Real Madrid a Mallorcától, majd kölcsönbe az Espanyolhoz került, ahonnan egy jó szezon után vissza is rendelték.

Jesús Vallejo

2015-ben szerezte meg a Real Madrid, de maradt Zaragozában, majd 2016-ban Frankfurtba került kölcsönben, de Zidane visszarendelte a csapathoz.

Borja Mayoral

2016-ban 3 millió euróért adta őt kölcsön a Real Madrid a Wolfsburgnak, 2017 nyarán került vissza Madridba.

Marcos Llorente

A csapat sajátnevelésű játékosa, az Alavésben szerepelt kölcsönben, mielőtt 2017 nyarán visszakerült Madridba.

Federico Valverde

2016-ban szerezte meg a Real az uruguayi játékost, majd a Deportivo La Coruna csapatához került kölcsönbe, Julen Lopetegui kérésére került vissza a csapathoz.