Az UEFA döntött, mikor vezeti be a videobírót

foci, videobíró
(FILES) This file photo taken on December 15, 2016 shows a video assistant referee system placed beside the pitch prior to the Club World Cup semi-final football match between Mexico's Club America and Spain's Real Madrid at Yokohama International stadium in Yokohama. "The objective is that our referees are ready to use video refereeing from the quarter-finals of the Coupe de la Ligue and the Coupe de France 2017/2018", that means in almost a year, but which is still subject to a favorable opinion of the IFAB (International Football Association Board), French technical director of arbitration Pascal Garibian explained in an interview with AFP on January 27, 2017. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
A jövő augusztusi Szuperkupán alkalmazza majd először az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a videobírós rendszert, az úgynevezett VAR-t.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke pénteken beszélt arról, hogy a mostani szezonban még a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában sem lesz videós segítsége a játékvezetőknek. A tervek szerint először 2019. augusztus 14-én, a BL és az Európa-liga győztesének isztambuli összecsapásán vetik be a rendszert.

2019 augusztusában debütálhat a videobíró az UEFA-nál Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A BL-ben ezt követően már a selejtező utolsó, playoff-körében használhatják a technikát, míg az El-ben 2020-tól vezetik be.

– utalt a szlovén sportvezető arra, hogy egyre elterjedtebb a VAR használata, a nagy bajnokságokban már használják, mint ahogy az idei oroszországi vb-n is működött.
Ceferin azt igyekezett hangsúlyozni, hogy az UEFA-nak nincs egyszerű dolga, mivel a kupameccsek egyszerre több országban zajlanak, s mindenhol más társaság közvetíti a meccseket.
„Még nem tudjuk, hogy fogjuk csinálni” – jegyezte meg az elnök.