A mexikói után a paraguayi válogatott kispadjára ül le a kolumbiai edző

Russia World Cup Brazil - Mexico football soccer FIFA
5574121 02.07.2018 Mexico's head coach Juan Carlos Osorio watches his players during the World Cup Round of 16 soccer match between Brazil and Mexico at the Samara Arena, in Samara, Russia, July 2, 2018. Ramil Sitdikov / Sputnik
Vágólapra másolva!
Juan Carlos Osoriót nevezték ki a paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

Az 57 éves kolumbiai szakember az oroszországi világbajnokságon még a mexikói csapatot irányította, amely jól kezdte a vb-t, első mérkőzésén legyőzte a címvédő németeket, s - másodikként - tovább is jutott a csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott a braziloktól.

Juan Carlos Osorio mostantól a paraguayi válogatottnak adhat taktikai tanácsokat Forrás: Sputnik/Ramil Sitdikov

A tréner szerződése lejárt, és az együttműködést sem ő, sem a szövetség nem akarta megújítani annak ellenére, hogy az utóbbi 28 év legjobb eredménysorát produkálta: 2015 óta ült a mexikóiak kispadján, azóta csapata 33 mérkőzést megnyert, és kilenc döntetlen mellett csak tízet veszített el.

Osorio új feladata az lesz, hogy kijuttassa Paraguay együttesét a 2022-es katari világbajnokságra. A paraguayi válogatott legutóbb hetedik lett a dél-amerikai selejtezőben. A csapat 1998 és 2010 között sorozatban négy világbajnokságra jutott ki, a legutóbbi két tornáról azonban már egyaránt lemaradt.

A mexikói válogatott szövetségi kapitányává bő egy hete ideiglenesen, a két szeptemberi barátságos mérkőzésre a brazil-mexikói kettős állampolgárságú Ricardo Ferrettit nevezték ki.