A Real Madrid edzője nem bánja, hogy lemaradt a vb-ről

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish coach Julen Lopetegui gives instructions during the Spanish league football match between Girona FC and Real Madrid CF at the Montilivi stadium in Girona on August 26, 2018. / AFP PHOTO / Pau BARRENA CAPILLA
Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Julen Lopetegui nem bánja, hogy már a nyári világbajnokság előtt bejelentette érkezését a klub, és így lemaradt az oroszországi tornáról.

Az egyik favoritként elkönyvelt spanyol válogatott szövetségi kapitányának szerződését egy nappal a vb-rajt, és kettővel az együttes első vb-csoportmérkőzése előtt bontotta fel a spanyol szövetség (RFEF).
Lopetegui az Onda Cero rádióadónak kedden azt nyilatkozta: a történtek ismeretében most is ugyanúgy cselekedne, mint június közepén, és nem sajnál semmit.

- mondta a szakember.

Lopetegui boldog a Realnál Forrás: AFP/Pau Barrena Capilla

A spanyol válogatott - amelyet a tornán ideiglenes kinevezéssel Fernando Hierro vezetett - tizenegyes párbajban maradt alul a vb-házigazda oroszokkal szemben a nyolcaddöntőben. Az együttes irányítását a vb-kudarc után Luis Enrique vette át, az együttes szombaton Angliában kezdi meg szereplését az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájában, három nappal később pedig a vb-döntős horvátokat fogadja.

- mondta Lopetegui. Hozzátette: életének olyan korszakában van, amelyben elég nagy kihívásokkal találkozik ahhoz, hogy ne rágódjon a múltban történteken.

Lopeteguivel a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid első tétmérkőzésén - az európai Szuperkupában - hosszabbítást követően kikapott az Európa-liga-győztes Atlético Madridtól, míg a bajnokságban három győzelemmel (Getafe, Girona, Leganés) kezdett.