A pozsonyi reptéren várták a helyközi buszt a dán válogatott játékosai

Vágólapra másolva!
A nehéz helyzetben lévő Dán Labdarúgó Szövetség összeszedett egy keretre való játékost az alsóbb osztályokból a Szlovákia elleni barátságos mérkőzésre, ám az utaztatásukról már nem gondoskodott.

A válogatott játékosok és a szövetség közötti vita elsősorban a játékosok egyéni szponzori megállapodásairól, valamint az utazási feltételekről folyik. A szövetség vasárnap visszautasította a játékosok ajánlatát, melyben azt kérték, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

Mivel egyezség még nincs, a dán szövetség a harmadik és a negyedik ligából hívott be játékosokat a keretbe, akik kedden a pozsonyi repülőtéren várták a 63-as helyközi buszt, hogy eljussanak a szállásukra.

Jan Kozak, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya úgy kommentálta az ügyet, hogy megérti, hogy eljöttek, mert félnek a büntetéstől, de így semmi értelme lejátszani a mérkőzést. A hírek szerint a szlovákok a legjobbjaikkal állnak majd ki.

Korábban egyes fogadóirodáknál 2,5-szeres pénzt fizettek a szlovákok győzelmére, most 1,05-ös szorzóval adják.

A dán keret:

Kapusok: Morten Bank (Avarta, 3. liga), Christoffer Haagh (Jaegersborg Boldklub, 4. liga)

Védők: Mads Priisholm Bertelsen, Kasper Skraep, Christian Bannis (mindenki TPI, 4. liga), Victor Hansen (Frederikssund, 3. liga), Nicolai Johansen, Daniel Nielsen (obaja Vanlöse, 4. liga), Christian Bommelund Christensen (Jaegersborg Boldklub, 4. liga)

Középpályások: Simon Vollesen (Birkeröd, 4. liga), Oskar Höjbye, Rasmus Gaudin (obaja Vanlöse, 4. liga), Adam Fogt (Kastrup, 4. liga), Christopher Jakobsen (Hilleröd, 4. liga), Rasmus Johanson (HIK, 3. liga), Kevin Jörgensen (Jaegersborg Boldklub, 4. liga), Kasper Kempel (Skovshoved, 4. liga), Anders Hunsballe (Greve, 3. liga)

Támadók: Anders Fönss (TPI, 4. liga), Troels Cillius Nielsen (Birkeröd, 4. liga), Christian Offenberg (Avarta, 3. liga), Daniel Holm Sörensen (Skovshoved, 4. liga), Louis Veis (Jaegersborg Boldklub, 4. liga)