Helyben hagyták az Olympique Marseille stadionbezárását

Olympique Marseille vs RB Leipzig Sports soccer Europe League RB Leipzig Olympique Marseille
11 April 2018, France, Marseille, Soccer, Europa League Quarter Finals, Olympique Marseille vs RB Leipzig, Stadium Vélodrome. An interior view of the stadium. Lepzig will compete here on 12 April 2018 against Olympique Marseille in the return match. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága helyben hagyta a francia Olympique Marseille együttesének stadionbezárásos büntetését.

A szervezet honlapjának hétfői beszámolója szerint a testület helyben hagyta a klub szurkolóinak rendbontásáért korábban kiszabott, zárt kapus mérkőzésrendezést előíró ítéletét. Ez azt jelenti, hogy az előző idényben Európa-liga-döntős marseille-iek szezonbeli első hazai El-mérkőzésén, szeptember 20-án az Eintracht Frankfurt ellen nem lehetnek jelen nézők. A klub további egy zárt kapus mérkőzést kapott, de ezt két évre felfüggesztette az UEFA.

Ez a látvány fogadja majd az OM és az Eintracht Frankfurt játékosait a Vélodrome-ban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

A bizottság a fentieken kívül szektorbezárásra is kötelezte a franciákat: a nézők nélküli összecsapást követő két európai kupamérkőzésen a stadion északi és déli lelátójára nem mehetnek be a drukkerek. Emellett az együttesnek 100 ezer eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába.

Korábban a klubra egyéves eltiltást szabott ki a szövetség, ám két évre felfüggesztette azt.

A francia csapatot szurkolóinak viselkedése miatt büntették meg: a lyoni El-finálén, amikor az Olympique 3-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madridtól, a klub huligánjai komoly károkat okoztak riválisuk stadionjában.