Társoldalunk:

Felfüggesztett börtön és 750 ezer euró a Real-játékos büntetése

2018.09.11. 18:51

Alkut kötött a spanyol állami ügyészséggel a Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes brazil balhátvédje, Marcelo.

E szerint az adót csalt Marcelo négyhónapos felfüggesztett börtönt és 750 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

Marcelo 19 éves kora óta játszik a Real MadridbanForrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

A 30 éves játékos 2013-ban a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét (körülbelül 490 ezer eurót) nem jelentette be. Most a 490 ezer eurón túl az összeg 40 százalékát is ki kell fizetnie, ami a késedelmi kamatokkal együtt eléri a 750 ezret.

A börtön miatt nem kell aggódnia, a spanyol jogszabályok szerint a két évnél rövidebb büntetéseket felfüggesztik, ha az illető büntetlen előéletű.

Nem Marcelo az egyetlen Real-játékos, akit adócsaláson kaptak: korábban Cristiano Ronaldo, Ángel Di María és Luka Modric is hasonló vétség miatt állt bíróság elé.

Átláthatatlan adórendszert játszanak ki a La Liga rosszfiúi

Az utóbbi időben egyre-másra derülnek ki a Spanyolországban futballozó játékosok adóügyei, elég csak Lionel Messire vagy Cristiano Ronaldóra gondolni. Abban még a szakértők között sincs egyetértés, hogyan is kell értelmezni a hatályban lévő törvényeket, de a Barcelona és a Real Madrid sztárjai esetében nem csupán félreértésről van szó, hanem tudatos adómegkerülésről, amit különböző offshore cégeken keresztül intéznek.